IFA 2016: A Lenovo eseményén többek között a Moto Z Play is bemutatkozott

A svéd Hasselblad által megalkotott True Zoom kiegészítővel nem csak a Moto Z-t támogathatjuk meg tízszeres optikai zoommal és Xenon vakuval, de a Z széria legújabb tagjával is együtt fog működni, ami számtalan találgatás után szintén a kiállításon mutatkozott be hivatalosan. A Moto Z Play a Z család középkategóriás megoldása, viszont a két erősebb variánshoz hasonlóan kompatibilis a Moto-kiegészítőkkel.


[+]

A legújabb Moto érdekessége, hogy a gyengébb, ezzel együtt viszont energiahatékonyabb felszereltség ellenére jóval nagyobb akkumulátort kapott, mint a Moto Z, így 2600 mAh óra helyett 3510 mAh-val gazdálkodhat, ami 10 mAh-val még a Moto Z Force kapacitását is meghaladja. Mindez szintén 5,5 hüvelykes Super AMOLED, de kisebb, (Full HD) felbontású kijelzővel kombinálva igen kedvező kijelzőidőt vetít előre.


[+]

Az üveg házba a Snapdragon 2 GHz-re skálázott 625-ös megoldása kerül, 3 GB rendszermemória és 2 TB-ig növelhető 32 vagy 64 GB alaptárhellyel. A grafikus feladatokat az Adreno 506-ra bízták, a vason pedig Android 6.0 fut. Míg az ujjlenyomat-olvasó maradt a megszokott helyen (előlapi Home gomb), és a Type-C USB is közös, addig a Moto Z Play visszakapta a 3,5 milliméteres jack csatlakozót, valamint vízlepergető bevonattal is felturbózták.


[+]

A kameraképességek is eltérőek. A Moto Z Force 21 megapixelét ugyan nem licitálja felül, de míg a Moto Z-t 13 megapixeles főkamerával szerelték, a Moto Z Play 16 megapixellel dolgozik, viszont optikai képstabilizátor nélkül. A lézeres, valamint mozgáskövető autofókusz és a kéttónusú LED-es villanó azért belefért.


[+]

A Moto Z Play még ebben a hónapban forgalomba kerül, globálisan 450 dolláros áron, míg az egyes piacokon elérhető duál SIM verzió valószínűleg egy kicsit drágább lesz. Európában viszont élből 499 euróval, nagyjából 155 ezer forinttal kell számolnia annak, aki erre a készülékre vágyik.

Azóta történt

Előzmények

  • A GFXBench oldalán is feltűnt a Moto Z Play

    Számtalan helyen felbukkant a Lenovo bábáskodása mellett készülő Moto Z Play, a kémfotók alapján és specifikáció-morzsákból már egészen sok mindent tudni vélünk.

  • Moto Z Play a TENAA-nál

    A napkoban kiszovárgott a Moto Z és a Moto Z Force gyengébb variánsának képe, most viszont megcsodálható a TENAA oldalán.

Hirdetés