IFA 2016: 5,2 hüvelykes a ZTE Axon 7 Mini

Kicsit furcsa, hogy mennyire nagy mobil kapta meg a mini jelzőt, a kütyü felszereltsége és a hozzátartozó ár viszont korrekt.

Szeptember első napján tartotta sajtóbemutatóját az amerikai és európai piacok felé erőteljesen terjeszkedni próbáló kínai cég, az eseményt a ZTE Mobile Devices vezérigazgatója, Adam Zeng nyitotta meg. Elsőként a jelenlegi csúcskészülék, az Axon 7 eredményei kerültek szóba, a kínai régiót tekintve a 97%-os pozitív visszajelzésekkel büszkélkedtek, de piacilag sem áll rosszul, az USA-ba és az Európába szánt példányok állítólag pillanatok alatt fogytak el. Ám az 5,5 hüvelykes kijelző miatt valószínűleg még így is sokan lemondtak a csúcs-ZTE beszerzéséről, így reálisnak látták egy másik méretosztályba is elhelyezni az Axon 7-et, ebben a pillanatban pedig biztos lett, hogy itt bizony az Axon 7 Mini bemutatása következik.

A rendezvény jelentős részén taglalták a zenei képességeket.
A rendezvény jelentős részén taglalták a zenei képességeket. [+]

A ZTE Axon 7 Mini rengeteg dolgot örökölt a nagy testvérétől, viszont igazán kompaktnak nem nevezhető, az 5,2 hüvelykes kijelzőjéhez tartozó 147 x 71 x 7,8 milliméteres dimenziók és 153 grammos tömeg alapján inkább a közepes méretosztályba sorolható. Előlapján Full HD felbontású (így 424 ppi-s) AMOLED kijelző hívja fel magára a figyelmet, az oldalsó kávák nem vészesek, alul-felül viszont már több a hely, ám ez nem véletlen, többek közt a sztereó hangszórópár is itt helyezkedik el. Érintőgombok nincsenek rajta, a kijelzőn, virtuális formában kapjuk meg a rendszer vezérléséhez szükséges funkcióbillentyűket.

Egyelőre nem jön hivatalosan Magyarországra a kütyü, viszont a fordítás korrektre sikerült.
Egyelőre nem jön hivatalosan Magyarországra a kütyü, viszont a fordítás korrektre sikerült. [+]

Hardveres szempontból közepes szintet nyújt, Qualcomm Snapdragon 617 (MSM8952) került bele nyolcmagos Cortex-A53 CPU-val, 3 gigabájt RAM-mal, Adreno 405 grafikai egységgel és 32 gigabájtos belső tárolóval megtámogatva. Ha lemondunk a dual SIM lehetőségéről, akkor microSD kártyával történő bővítés is megoldható, egyébként mindkét kártyafoglalat nanoSIM-et tud befogadni. Fontosnak tartották kihangsúlyozni, hogy még a csúcsmodelljükhöz képest is továbbfejlesztették a zenei élményt, ami részben az AKM4962 DAC-nak köszönhető, illetve a szoftveres oldalt is fejlesztgették, állítható előerősítés, Dolby mód és számos egyéb újdonság került a kütyübe.

A hátlapi ujjlenyomat-olvasó a kisebb változaton is helyet kapott.
A hátlapi ujjlenyomat-olvasó a kisebb változaton is helyet kapott. [+]

A unibody készülékház alumíniumból készült, hátlapjára ujjlenyomat-olvasó és 16 megapixeles kamera került, mindezt PDAF-autofókusz, f/1.9-es apertúrájú optika és dupla ledes vaku egészíti ki, a szelfik 8 megapixelesek lehetnek. Szoftveres szempontból Android 6.0.1 működött a tesztkészülékeken, ráadásul meglepően korrekt, nem csak az alapvető rendszerre kiterjedő magyar fordítással, noha a hivatalos forgalmazás itthon jelenleg nem várható.

A 299 eurós ár nem tűnik irreálisnak a felszereltség ismeretében.
A 299 eurós ár nem tűnik irreálisnak a felszereltség ismeretében. [+]

Az új Axon szeptembertől lesz elérhető, és a 299 eurós (átszámítva körülbelül 93 ezer forintos) ár a felszereltség, az anyaghasználat és az összeszerelési minőség ismeretében rendben lévőnek tűnik, hozzánk legközelebb azonban csak Lengyelország területén lesz megvásárolható.

  • Kapcsolódó cégek:
  • ZTE

Azóta történt

Előzmények

  • Német áruházban bukott le az Axon 7 Mini

    A kedvező árú ZTE Axon Mini folytatása hardveresen inkább ráncfelvarrás, mint generációváltás, de már a korábbi modell is jól fel volt szerelve.

  • Megérkezett a ZTE Axon 7

    A kínai gyártó leleplezte az új, felsőkategóriás mobilját, amibe jutott AMOLED kijelző, Snapdragon 820 lapka, 4 gigabájt RAM és ujjlenyomat-olvasó is.

  • A ZTE már készül az új Axon bemutatására

    Több forrásból is értesülhettünk már a Snapdragon 820 lapkával ellátott, QHD OLED kijelzős csúcsphabletről, most viszont a cég CEO-ja is közölt képet róla.

  • ZTE Axon Elite - termékpolitikai elit

    Az Axon sorozat jelen tagja egy kellemesen árazott zászlóshajó Snapdragon 810-es SoC-vel és három kamerával – kár, hogy itthon ez sem kapható hivatalosan.

Hirdetés