IFA 2016: Bluetooth hangfallal térne vissza hazánkba a Creative

A Creative standján őrületes hangzavar volt, az olyan őskövületek, mint én, még a SoundBlaster kártyákkal égették be az agyukba a márkát, de már rég nem ezen van a fókusz. A helyszínen egy roppant lelkes úr fogadott, aki a régiónkért felelős és elmondta, hogy jelenleg a cseh és szlovák piacon van hivatalos partnerük, a hozzánk eljutó Creative termékek is onnan érkeznek, de ezen szeretnének változtatni.


[+]

Erre pedig jó apropó lehet az iRoar Go, amely épp ott dübörgött az asztalon és igen komoly lármát csapott. Az elvileg még az év vége előtt nálunk is piacra lépő Bluetooth hangfal öt hangszóróból rakja össze a zenét, felül van három, oldalt pedig kettő. A design besöpört egy Red Dot Awardot is idén, amit vélhetőleg a retró és a modern közötti egyensúlyozással, valamint az oldalsó hangfalak ütős kialakításával ért el.


[+]

Az iRoar Go belsejében két erősítő van, az egyik a sztereó hangfalakat hajtja meg, a másik kifejezetten a középső mélynyomóval foglalkozik. Ez utóbbi 2,5 inches, neodímium, a két szélső hangfal pedig 1,5 inches. A termék valamelyest vízálló, esőben nem lesz baja, van benne NFC, bele lehet tolni memóriakártyát, ahonnan WMA és FLAC állományokat is lejátszik, működik kihangosítóként, illetve még egy 1 Ampert leadó USB is került rá, hogy tölthessük a telefonunkat. Az akkumulátor egyébként is jól teljesít, a gyártó szerint 12 órányi folyamatos zenelejátszásra képes. A gumiajtókkal rejtett csatlakozók között mikrofonbemenet is akad, noha felvenni nem lehet semmit a termékkel (pedig nekem ez volt a gondolatom), viszont amit a mikrofonba mondunk, azt egyből, nagy hangerővel továbbítja a hallgatóság számára az iRoar Go.


[+]

Az Egyesült Államokban 200 dollárt kérnek a hangfalért, ami egész versenyképesnek tűnik, legalábbis abból kiindulva, amit a standon produkált.

Előzmények

Hirdetés