IFA 2016: Virtuális pénztárcát tesz az órába a MyKronoz

A MyKronoz csatlakoztatott órákat és aktivitásmérő karpereceket gyárt. Mostantól pedig fizetési eszközt is. Az új széria ugyanis — azzal együtt, hogy pont ugyanazt tudja, mint a régi — egy dologban mégis több. Ez pedig az NFC implementálása, ami önmagában nyilván kevés lenne ahhoz, hogy fizetni is tudjunk így, de a cég mögétette a szükséges dolgokat.


[+]

Először is együttműködnek a Mastercarddal. Nehéz is lenne ezt megvalósítani pénzügyi szereplő nélkül, de így minden olyan terminál elfogadja majd a MyKronoz órákat, amelyek képesek az érintéses fizetésre. A második lépés pedig az volt, hogy az órát regisztrálni kell a rendszerben, ezt követően pedig egy virtuális számla keletkezik, amelyre utalhatunk összeget. Az óra kis tételek fizetésére alkalmas, biztonsági okokból ez is és a virtuális számlára tehető egyenleg is korlátozott.


[+]

Pár dologra viszont nagyon hasznos lehet ez a megoldás, talán a tinédzser gyerekek szülei már látják, hogy ez pont arra jó, hogy a csemete költéseit egyrészt nyomon követhessük, másrészt bármikor, a távolból is tudjunk utalni az órához tartozó számlára pénzt, ha úgy alakul. A MyKronoz képviselője is ezt emelte ki, amikor Berlinben bemutatta a megoldást. És annyira hisznek benne, hogy az NFC-vel felvértezett ZeCircle 2 óra (ami egyébként aktivitásmérő és a telefonos értesítéseket is megjeleníti) pont ugyanannyiba fog kerülni, mint az elődmodell, ami erre nem volt képes. Ez uszkve 15 ezer forintos árat jelent.


[+]

Nem csak ezt, hanem egy új karperecet is bemutattak ZeFit 3), kiemelve a színes kijelző meglétét. Próbáltam rámutatni, hogy egy ilyen eszköznél a kijelző színessége kevésbé releváns, mint az adatok pontos monitorozása, szinkronizálása és felhőben, valamint okostelefonos appban történő tárolása és megjelenítése, de a MyKronoz szerint ezekben is mind versenyképes a termék például az új FitBit modellel. Ő hozta fel, nem én.


[+]

A több színben is kapható csöppség állítólag 5-6 napig megy akkumulátorról, kibírja a ráfröccsenő vizet, mutatja az értesítéseket, lehet vezérelni róla a zenelejátszót és a kamerát. Két verzióban lép majd piacra, a drágábbikban lesz pulzusmérés is. Nincs rajta gomb, a menüben simításokkal, érintéssel, illetve dupla koppintással közlekedhetünk, ez ugyanis a “vissza” funkció. Ja, és a kijelzője színes.

Azóta történt

  • MyKronoz ZeRound - nem teljesen kerek

    Kedvező árú svájci okosóra. A szavak nagy többsége más sorrendben vagy összetételben nem lenne újdonság. A MyKronoz viszont pont ebben a kategóriában indul, legalábbis nagyon igyekszik.

  • MyKronoz ZeTime - szezont a fazonnal

    A közösségi finanszírozás egyik ékköve egyszerre próbál mutatós analóg óra és karra csatolható okosketyere lenni, ám a sajátos egyveleg nem tud igazán kitűnni.

Hirdetés