IFA 2016: gyönyörű és sokat tud az Xperia XZ

Hivatalosan is bemutatkozott a Sony 2016-os abszolút csúcsmodellje, az Xperia XZ, ami főleg kamerás képességeivel arathatja le a babérokat.

Új félév, új Sony csúcskészülék, nincsen ebben semmi meglepő, alig teszteltük le és került boltokba a Xperia X Performance, itt a tulajdonképpeni folytatás. A XZ-t ne tessék a három évvel ezelőtti Xperia ZR-rel összetéveszteni, hiszen egy sokkal fejlettebb okostelefonról van szó, 5,2 hüvelykes FHD kijelzővel (Triluminos, X-Reality Engine), Snapdragon 820-as SoC-vel, 3 gigabájt RAM-mal, kiszereléstől függően 32/64 gigabájtos tárolóval és 2900 milliamperórás akkumulátorral. A microSD kártyával való bővítés is adott.

A név eddig nem volt ismert, de több forrás árulkodott arról, hogy ismét zászlóshajót hoznak.
A név eddig nem volt ismert, de több forrás árulkodott arról, hogy ismét zászlóshajót hoznak. [+]

Az XZ az X Performance-nél határozottabb élekkel rendelkezik, és az ügyes tervezésnek hála, a nagyobb kijelző ellenére is alig nagyobb az elődmodellnél (146 x 72 x 8,1 milliméteres), sőt: kevesebbet nyom a mérlegen (161 grammot). Az elöl lekerekített üveggel, hátul pedig ívesre csiszolt fémlappal zárt készülék az IP65/68-as gyártói teszteken átment, a por- és vízálló tulajdonságok részleteit majd a termékleírás pontosítja.

Sokat beszéltek a kamerás különlegességekről.
Sokat beszéltek a kamerás különlegességekről. [+]

A hátlap a specifikációk átböngészése nélkül is friss kamerarendszerről árulkodik, és bár a 23 megapixeles felbontás, az F/2-es lencse vagy az 1/2,3 hüvelykes IMX300-as szenzor maradt, az elektronikus képstabilizálásért immár öttengelyűnek titulált rendszer felel. És igen, a fekete izé a lencse alatt lézeres autofókuszsegéd (az XZ hibrid rendszerrel élesít), egy fehéregyensúly pontosítására használatos RGB szenzor és a ledes villanó társaságában.

Öttengelyű képstabilizálás először kerül okostelefonba.
Öttengelyű képstabilizálás először kerül okostelefonba. [+]

Amellett, hogy a telepméret picit nőtt és a Qualcomm QuickCharge 3.0-s technológiával, az új, USB-C porton keresztül villámgyorsan feltölthető, a Sony hosszú akkumulátor élettartamot ígér a töltés lassításával, amint eléri a 90%-ot. Nem maradhatott ki az oldalsó bekapcsoló billentyűbe épített ujjlenyomat-olvasó és a Sony saját rendszerfelülete, első megjelenéskor alighanem Android 6.0.1-es alapokon, ám biztosan érkező 7.0-s frissítéssel. A megjelenés októberre várható, prémiumkategóriás ár mellett.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Sony

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés