IFA 2017: Frissítették a Gear IxonX-et

Az okosfülhallgató nagyobb kapacitású akkumulátort kapott, miközben kisebb lett. Belső tárolója 4 GB-os, adatkommunikációs tokja pedig szintén frissült.

A Samsung az első IconX bemutatásakor okosfülhallgatós forradalomról beszélt, és bár továbbra sem terjedtek el ezek nagyon komoly mértékben, egyre többen kezdenek foglalkozni a témával. Időközben a dél-koreai gyártó frissítette is a terméket, a 2017-es IFA előtti sajtóeseményükön jártunk Berlinben, ahol a Gear IconX (2018) látott napvilágot. A fekete, szürke és pink színben elérhető kütyü kisebb lett, a fülhallgató 22,8 x 21,8 x 18,9 milliméteres, a hozzá tartozó, töltőként is funkcionáló tok pedig 73,4 x 44,5 x 31,4 milliméteres, értelemszerűen ezen van az adatátvitelre is képes Type-C csatlakozó, illetve ebben kerülnek tárolásra a zenék is, 4 GB-nyi helyen.

Az érintésvezérlés ugyanúgy működik, mint eddig
Az érintésvezérlés ugyanúgy működik, mint eddig [+]

Az adatátviteli sztenderd Bluetooth 4.2-re frissült, a Samsung Scalable Codec mellett SBC-re támaszkodhat az, aki nem Samsung forrást használna, AptX nincs. Ami a belső tárolós zenéket illeti, mp3, m4a, aac, wav és wma áll rendelkezésünkre, flac-t nem említettek. A csatlakoztatott mobil oldaláról Android 4.4 a minimális követelmény, illetve 1,5 GB rendszermemória. A Samsung Gear alkalmazással ugyanúgy működik a rendszer, mint az előző generáció esetén. Van hangvezérlés is, de egyelőre csak angol, német, kínai, francia, spanyol, olasz, orosz, japán és koreai nyelven, a magyar támogatásra várni kell.

Kisebb, mégis tovább bírja a frissített modell
Kisebb, mégis tovább bírja a frissített modell [+]

A hangminőségért ismeretlen forrásból érkező, egyébként dinamikus meghajtó felel, már az előző kütyü sem szólt rosszul, jó eséllyel ezzel sem lesz komoly probléma. Az üzemidő körülbelül 5-7 óra zenehallgatást biztosít, 82 mAh-s a fülhallgatópár darabja és 340 mAh-s a tok, így a sajtóközlemény szerint egyszer tudja feltölteni külső segítség nélkül. A beszélgetési idő visszafogottabb, négyórás. Van gyorsulásmérő, infravörös port, ami segítségével tudja, hogy épp be van-e helyezve, vagy nincs, illetve egy érintőpad, amivel vezérelni tudjuk a kütyüt. Pulzusmérő, illetve hasonló extrák sajnos most nem kerültek bele. Piacra kerülés várhatóan jövő év elejétől, az árakról egyelőre nincsenek hivatalos információ.

Azóta történt

Előzmények

  • Samsung Gear S3 - második kör

    A Gear S3 továbbviszi az elődmodell érdemeit, a tekerőgyűrű további funkciókkal bővült, az ergonómia és a megjelenés kifinomultabbá vált, nem utolsó sorban pedig a hardver is fejlődött.

  • Samsung Gear IconX - okosodó fülhallgató

    A borsos árú kiegészítő nem csak azért különleges, mert egy teljesen vezeték nélküli in-ear, hanem pulzusmérő és zajszűrő mikrofon is került bele.

  • Samsung Gear S2 - egy gyűrű mind felett

    Öt perc használat és kiderül: a kijelzőt körbevevő lünettájával jó irányba mozdította el a Samsung az okosóra piacot. Vajon a Tizen OS és persze a hozzá kapcsolódó fejlesztői közösség is felnő a feladathoz?

Hirdetés