IFA 2022: Új Kobo e-könyv olvasót mutatott be a Rakuten

A komforton és az újrahasznosításon van a hangsúly a Kobo Clara 2E esetében.

Az IFA nulladik napján mutatta be a Rakuten a Kobo e-olvasó vonalának legújabb tagját, az utazóméretű Clara 2E-t. A 112,05 x 159,02 x 8,66 milliméteres ház műanyagból készül, ehhez 85%-ban újrahasznosított plasztikot használnak, aminek 10%-át az óceánokból nyerik ki. Az e-olvasóhoz külön megvásárolható tokok is ugyanígy újrahasznosított anyagokból készülnek. A Kobo Clara 2E sötétkék színben érhető el, hátulján hullámokat idéző minta van, 171 grammot nyom és a ház IPX8-as besorolású, amivel 2 méter mély vízben kibírja egy órán át.

Kobo Clara 2E elölről és hátulról.Kobo Clara 2E elölről és hátulról. Kobo Clara 2E elölről és hátulról. [+]

A kijelző 6 hüvelykes HD E-ink Carta 1200 érintőpanel, gomb csak egy van, a hátlapon a bekapcsoló. A kijelző 1448 x 1072 pixeles (300 ppi), van sötét mód, világításának színhőmérséklete pedig állítható, így az esti órákban sárgás fénnyel kíméli a szemet. Ezt a világos bemutatócsarnokban kipróbálni nem volt időnk, a gyors nyomkodásunk alatt viszont a kezelőfelület reszponzív és pontos volt, a lapozási idő minimális, érzésre gyorsabbnak tűnt a saját Kindle Paperwhite 4-emnél. A Rakuten nem specifikálja a processzor típusát, csak annyit tudunk róla, hogy 1 GHz-es.

Az új, színes tokok egyike.Az új, színes tokok egyike. Az új, színes tokok egyike. [+]

Vezeték nélküli kapcsolatra Wi-Fi (802.11 ac/b/g/n) és Bluetooth van, a Bluetooth-on keresztül hangoskönyveket is lejátszik az eszköz, de csak a gyártó saját hangformátuma támogatott. A töltés USB-C csatlakozón keresztül történik, viszont vezetékesen hangot kivinni nem lehet. A tárhely 16 GB, e-könyveket ePub, ePub3, PDF, FlePub, Mobi formátumokban, képeket JPEG, GIF, PNG, BMP és TIFF, szöveget TXT, HTML és RTF, képregényeket pedig CBZ és CBR formátumban képes megjeleníteni. Könyveket közvetlenül az olvasóra a Rakuten boltjából lehet letölteni, illetve van OverDrive támogatás is a könyvtári használathoz.

[+]

Az akkumulátor 1500 milliamperórás, ezzel hetekig bírja az eszköz használattól függően. A felhasználói felület angol, német, francia, spanyol, olasz, portugál, holland, dán, svéd, finn, norvég, török, japán, egyszerűsített és tradicionális kínai, cseh, román és lengyel nyelven tud, magyarul sajnos nem.

A tok amellett, hogy ébreszti és altatja a kijelzőt, kitámasztónak is jó.
A tok amellett, hogy ébreszti és altatja a kijelzőt, kitámasztónak is jó. [+]

Az ár 149,99 euró a könyvolvasóért, 19,99 euró a kék tokért és 29,99 euró a fekete, narancssárga vagy zöld tokokért.

Utazásunkat a Yettel Magyarország támogatta.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés