IFA 2023: A magyar piac felé tart az AGM

De ha nem hajlandók értelmezhető terméktámogatást nyújtani, hiába vannak érdekes ajánlataik.

Az IFA-n is belefutottunk az AGM-be, akik rendkívül lelkesek a piacnyitás felé, ezt Bécsből nem is lenne olyan bonyolult kivitelezni, a szervizháttér és a garancia kérdése ezzel meg is oldódna, de hiába korrekt a specifikáció, hiába mindenálló a termék, hiába kínálnak olyan extrákkal felszerelt készülékeket, mint a Guardian G2, ha a terméktámogatás ismeretlen fogalom számukra.


[+]

A legújabb termék egy képességeihez és kialakításához képest meglehetősen vékony táblagép, amit nyugodtan lehet a víz alatt is használni, már, ha valakinek ehhez szottyanna kedve. Fel is merült a kérdés a standnál, hogy miért jó ez nekünk, már azt leszámítva, hogy miért ne; természetesen senki nem gondolta komolyan, hogy a medence alján ülve fogunk tabletezni, de konyhában, medencés bulin/vendéglátóhelyen biztosan nem okoz majd gondot, ha ráborítunk valamit az IP68/69K minősítésű eszközre, de erős 4G lefedettség mellett mondjuk akár mentési műveletek során is bevethető.


[+]

A táblagépet a Helio G99 hajtja 8 GB rendszermemória és 256 GB, 2 TB-ig bővíthető belső tárhely mellett, a megjelenítő 1200 x 2000 pixel felbontású 10,36 hüvelyken, van benne egy 7000 mAh-s telep 18 wattos gyorstöltéssel, a készülékház viszont mindössze 250,3 x 160 x 9 milliméter és 470 gramm, ami igen szép teljesítmény. Lenne ebben a műfajban, de katonai szabvány szerinti ütésállóságról a termékoldalon és a brossúrákban valójában nincsen szó, ennek ellenére a gyártó állítja, hogy az eszköz teljes mértékben ütésálló is. Ezt mondjuk pont kipróbálhatjuk, amint megérkezik a tesztkészülék.

Hivatalos igazolás nem erősíti meg az ütésállóságot, de legalább egy védőtok jár a készülékhez by default.
Hivatalos igazolás nem erősíti meg az ütésállóságot, de legalább egy védőtok jár a készülékhez by default. [+]

Képalkotásra egy 8 megapixeles hátlapi kamera áll rendelkezésre, illetve egy 5 megapixeles szelfiegység, a hangot sztereó hangszórópár szolgáltatja, nem hiányzik a 3,5 milliméteres jack, a dokkolófelület pedig lehetőséget biztosít billentyűzetes tok csatlakoztatására. A készüléket a gyártó honlapjáról lehet megrendelni, amint a Rest of the World verziót választjuk, megjelenik az LTE+WiFi opció, az Egyesült Államoknak és Kanadának viszont be kell érnie 5.2-es Bluetooth-szal és WiFi 5-tel.

Az Android 13-mal érkező készülék billentyűzetes tok nélkül 199 dolláros áron vásárolható meg, tokkal együtt pedig 249 dollárt kell érte fizetni. A specifikáció korrekt, a megjelenítés egyébként még a tartályban is meglepően szép volt, a friss Android örvendetes, de érdemes szem előtt tartani, hogy frissítésre még annak ellenére sem nagyon érdemes számítani, hogy teljesen gyári rendszert használnak, konkrétan nulla darab extrával.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés