Hirdetés

IFA blog: Felkészül, táraz, indul

Ahogy haladunk előre az időben, úgy válunk egyre jobban felkészültté akkor, amikor különböző külföldi rendezvényekre indulunk és össze kell szednünk, hogy mit viszünk magunkkal. Az IFA előtt az utolsó pillanatokban állt össze a csomag, ami elvileg biztosíthatja a magas minőségű és könnyen használható, sokoldalú hírgyártás lehetőségét - most már csak az kéne, hogy tényleg legyen sok hír és tudjuk is megfelelően használni a pakkot.

Sony, LG és Blackberry telefonokkal vágunk neki az útnak, ebből a G3 az, amely végszükség esetén kamerát is tud helyettesíteni, de remélhetőleg erre nem lesz szükség. Fő fotós-videós eszközünk egy Samsung NX300, ezt egészíti ki egy régebbi Samsung kézikamera (ezzel vétek fotózni), a látványos felvételekhez egy SJ4000 akciókamerát használunk majd, ehhez van pótakksi, mellkaspánt és selfiebot is. Ez egy irgalmatlan hosszúra nyújtható teleszkópos rúd, aminek a végén szabványos állványmenet van, tehát nem csak az SJ4000 tud majd ráülni, hanem más képrögzítő berendezés is. A pakkot egy öregecskedő Olympus E-PL1 egészíti ki.

Hangot egy Tascam digitális hangrögzítővel veszünk fel, ehhez van Audio-technika mikrofon és mikroport, illetve egy mini-tripod, ha esetleg akár ezt, akár bármelyik kamerát egy asztalon stabilizálnánk. Lesz nálunk egy sereg memóriakártya, pendrive-ot nemigen viszünk, mert az egy ilyen rendezvényen kvázi szóróajándék. Ehhez az eletronikai eszköztárhoz kell töltés is bőven, már egy ideje mindig viszünk magunkkal egy kutyaközönséges elosztót, hogy a hajlékon mindent tudjunk tölteni, időközben még Kínából rendeletem egy olyan hálózati töltőfejet, amihez egyszerre 4 db USB-s kábel is hozzáköthető, hogy tényleg ne legyen gond.

Ettől függetlenül akármi közbejöhet. Bár a szálláson az ígéret szerint lesz korlátlan, 5 Mbit/s sebességű net (az azért nem túl gyors), de ezzel mi konkrétan eddig minden esetben ráfaragtunk, most sem kizárt, hogy bajban leszünk, de legrosszabb esetben szerválunk egy ottani prepaid kártyát és azt használva érjük el a világhálót. Remélhetőleg a notebookok bírni fogják, no meg az sem lenne gond, ha mi magunk nem szednénk össze valami betegséget, az MWC-n is végigment egy vírusos kör a bandán, a CES-en is akadtak nehezebb napok. Mindenesetre mi olyannyira felkészültnek érezzük magunkat, hogy még arra is maradt energiánk, hogy Ken Hongnak, az LG karizmatikus kommunikációs igazgatójának (akivel interjút csinálunk), vigyünk kóstolóba egy kis hazai pálinka-válogatást.

A pakk összeállításához rengeteg támogatást kaptunk. A mikrofont és a mikroportokat az Audio-technika biztosítja, a Samsung kamerákat a Samsung, az SJ4000-et a MobilX juttatta el hozzánk, a Tascam már korábbi bútordarab, amit a Hangbarlang ajánlott fel. Utazásunk nem eszköz jellegű részét pedig - akárcsak tavaly - idén is az Alcatel támogatja.

Az IFA 2013-ra való kijutásunkat az Alcatel One Touch támogatta.

Előzmények

Hirdetés