Hirdetés

IFA blog: Így tart sajtóeseményt a Samsung

Mondták, hogy menjünk időben, mert sokan lesznek, és aki nem fér be, az kint marad. Oké, gondoltuk, ehhez képest annyira megcsúsztunk, hogy Bocha kezdés után pár perccel libbent be karizmatikus sziluettjével a nézőtérre, de én sem sokkal korábban foglaltam el egy helyet valahol a fenti karéjban. A helyszín a Templedom nevű aréna volt Berlin kellős közepén, ez alapvetően egy kerek épület meglehetősen magasra törő tetőszerkezettel, elég jellegzetes hely.


[+]

Egyébként Bocha járt jól, miután már javában játszott élőben egy zenekar Samsung eszközökkel a színpadon nem akart osongatni jobbra-balra, hanem lecsapódott az első olyan székre, amin nem ült senki. Ezt pedig sikerült úgy megválasztania, hogy tőle jobbra ült a komplett Samsung-vezérkar, balra pedig az az operatőr, aki az online közvetítés kulcsfigurája volt. Ha van egy kis mersze, akkor egy óvatlan pillanatban beleordítja a kamerába, hogy "Mobilarena, yeah!", de ez csak utólag merült fel kézenfekvő lehetőségként.

A Samsung három műsorvezetővel állt neki a prezentációnak, miután DJ Lee, az elnök elmondta azt a mondókát, amit konkrétan bármilyen élethelyzetben és közönség előtt valószínűleg képes lenne előadni innovációról, a technológia nagyszerűségéről és a Samsung eltökéltségéről. Utána egy furcsa összetételű trió vezette végig a közönséget a termékeken, ebből két fickó a Samsungnál volt nagykutya, a harmadik személy pedig Rachel Riley volt, aki egy brit televíziós karakter, mindenféle műsorokban felbukkan és leginkább arról híres, hogy meglehetősen csinos. Végig körülbelül ez is volt a ráosztott szerep, triviális dolgokat kérdezgetett álnaivan, hogy aztán a két samsungos arc reflexből tudjon szuperfrankó funkciókat mutogatni koreai eszközökön, amelyek egy csapásra megoldják Rachel problémáit.

Szépen csordogált a műsor, jött a Note 4, aztán az Edge, mutogatták az okosórát, sokszor volt taps, amiről hamar kiderült, hogy Bocha mellől indul jellemzően, és nem a balján ülő operatőr dobta el a kamerát, hogy a tenyerét csapdossa. A közönség két ponton élénkült meg, mindkétszer akkor, amikor Swarovski kristályokkal kidekorált hátlapok és óraszíjak jöttek szembe a kivetítőn 20 x 10 méteres méretben.

Bocha és én is utólag úgy gondoltuk, hogy John Carmack fellépése volt a csúcspont. Nem azért, mert olyan roppant szórakoztató dolgokat mondott volna, nem is a meglehetősen statikus előadásmódja miatt, hanem csak az, hogy eljött, ott volt és ebből lehetett tudni, hogy az Oculus tényleg komolyan veszi a Gear VR-t. Carmack egy akkora karakter nekünk, mint Sid Meier, vagy mint mondjuk az Apple-hívőknek Jobs. Ők zsenik és kész.

Viszonylag kellemetlen jelenet volt ugyanakkor, hogy amikor már a Gear VR-ról is mindent lehetett tudni, akkor a közönség egy jelentékeny része nem túl észrevétlenül elkezdett masszívan elszállingózni, mert jött értük egy busz, konkrétan a Sony-tól, hiszen a japánok rendezvénye pont egy órával a Samsung bulija után kezdődött és nem volt túl közel. Inkább Messe. És mint nemrég megtudtam, korábban az volt a terv, hogy a koreai bandázás kettőkor rajtol, csak aztán - nem ismert okok miatt - egy órával csúsztatták, ez pont elég volt ahhoz, hogy rálógjon a másik, sokakat érdeklő eseményre. Nálunk ez nem okozott gondot, mert Legendd képviselte az oldalunkat, így aztán ott tudtunk maradni megnyomkodni az újdonságokat, hogy aztán szépen hazametrózzunk és a meglehetősen oldschool kapun és lépcsőházon megközelíthető hajlékunk ölelő melegéből feltoljuk az anyagokat.

Az IFA 2013-ra való kijutásunkat az Alcatel One Touch támogatta.

Azóta történt

Hirdetés