Ilyen lehet az iPhone noccs nélkül

Fél évtized után változtathat a recepten az Apple, a panelből két sziget emelkedhet ki.

A szenzorsziget pontatlan elnevezés volt az iPhone X belógó noccsára, lévén egy földrajzi értelemben vett szigetet minden oldalról víz vesz körbe. Mindazonáltal nem a definícióval, hanem a méretes 3D arcazonosító rendszerrel volt a gond, amely két oldalon kevés helyet hagyott az állapotsornak. Ezt az androidos gyártók a szokásukhoz híven előbb lenyúlták, aztán kapszula- majd lyukformára redukálták, itt-ott még az utóbbitól is megszabadulva a panelbe integrálva az önfotós egységet.

Az előlap teteje kicsit közelebbről
A híres-hírhedt noccs 2017-ben debütált [+]

Az Apple ugyanakkor 2017 óta kitart a noccsnál, és 2022 lehet az első év, amikor megszabadul tőle, legalábbis a Pro modellek esetében. A nyitórenderen az iPhone 14 Pro állítólag hiteles rajza látható az elődje legtöbb vonását megtartva, kivéve ugyebár az előlapot. Ide az Apple kapszulaszerű és kerek kivágást szánhat, magyarán maradhat a TrueDepth kamerarendszer és a Face ID, ennek okán pedig a szenzoroknak szükséges helyigény.

Az iPhone 14 Pro lehetséges hátlapja
Az iPhone 14 Pro lehetséges hátlapja (forrás: 91mobiles) [+]

Speciel ez még mindig nem túl elegáns megoldás, de legalább illik rá a szenzorsziget, pontosabban a szenzorszigetek jelező, ha elkezdjük a kijelzővel körbevett elemek számát összeadni. A 91mobiles 6,1"-es és 120 Hz-es ProMotion OLED panellel, 48 megapixeles hátlapi főkamerával, 6 GB RAM-mal és Apple A16 Bionic chippel számol. A rossz hír a sima iPhone 14 modelleket illeti: egyfelől állítólag nem lesz idén mini, másfelől pedig marad a tavalyi A15 Bionic chip.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Apple

Azóta történt

  • Mini helyett két Max lesz

    Fotón az iPhone 14-ek dummy modelljei, megerősítve a pletykát, hogy idén két 6,1 és két 6,7 hüvelyekes készülék lesz.

Előzmények

Hirdetés