Ilyen lesz az OxygenOS 13

Az Android 13-on alapuló UI-ról is lehullott a lepel, ám telepíteni még nem lehet.

Nem egyedül érkezett a OnePlus 10T, igaz: a mellette bemutatott OxygenOS 13 még nem érhető el rá, hiszen a Google sem készült el az Android 13-mal, amelyen alapul. A OnePlus mindenesetre megmutatta a friss köntös újdonságait, amit először a 10 Pro tulajdonosai tudnak majd kipróbálni, és közülük is a bátor béta tesztelők, a kapcsolódó program ugyanis hamarosan indul.


[+]

Ha tesztfázisban minden rendben (és azért szokott maradni hiba a kódban), jöhet a végleges közzététel a következő telefonokra: OnePlus 8, OnePlus 8 Pro, OnePlus 8T, OnePlus 9, OnePlus 9 Pro, OnePlus 9R, OnePlus 9RT, OnePlus 10 Pro, OnePlus 10T, OnePlus Nord 2, OnePlus Nord 2T, OnePlus Nord CE, OnePlus Nord CE 2, OnePlus Nord CE 2 Lite.


[+]

Az OxygenOS tudáslistája 13-as variációban is roppant közel fog állni az Oppo-féle ColorOS-hez, elvégre a két brand összebútorozott, és szoftverkódjuk is közös. A OnePlus HyperBoost és AI System Booster néven hosszú ideig fenntartott csúcssebességet és tükörsima animációkat ígér. A dizájn inspirációjaként a márka a folyékony vizet jelölte meg.


[+]

Az újdonságlistán testreszabhatóbb mindig aktív kijelző szerepel több színnel és effekttel a rajszerű arcok megjelenítése esetében, és kérésre a mobil azt is megmutatja a panelen, hogy mennyit használtuk a telefont a nap során. Verziót lép a Zen mód, amit pont arra találtak ki, hogy rövid ideig kizárja magát az ember a mobilhasználatból, csak az esszenciális funkciókhoz hozzáférve, hogy csináljon mást is a nyomkodáson kívül. A mindig aktív panelre Bitmoji avatárok és a Spotify widgetje is felkerülhet.


[+]

Játékfronton a HyperBoost GPA 4.0 ígér kiegyensúlyozottabb hardverfókuszt és jó pár teljesítménysémát, a főoldalon a widgetek és ikoncsomagok pedig a használat logikája szerint változhatnak. Átnéz a ColorOS-ből az oldalról elősimítható eszköztár, natívan támogatja az OxygenOS a Spatial Audiót, gyorsan csatlakozik a telefon közeli számítógépre, tévére vagy hangszóróra, egyszerű megosztással és egy érintéses hangforrás választással. A OnePlus végül az Android 13 biztonsági és engedélykezelési újításait is beépíti.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés