Siri akkor is továbbított hangmintát az iPhone-ról, amikor nem lett volna szabad

Jóváhagyás nélkül is hangmintákat vehettek fel és küldhettek el az Apple-nek az iOS 15-öt futtató iPhone-ok. Az Apple eddig Siri csendben volt az ügyről.

Az iOS 15.4 béta 2 már javítja a hibát, melynek hatására bizonyos iOS 15-öt futtató eszközök akkor is rögzítették és elküldték az Apple szervereire a felhasználók hangmintáit, ha korábban a rendszer beállításai között ki volt kapcsolva a Siri és Diktálás fejlesztése opció, mely elméletben pont a történteket lenne hivatott meggátolni. Az iOS 15-ben volt egy hiba, ami a felhasználó tudta nélkül automatikusan bekapcsolta a Siri és Diktálás fejlesztését, az Apple szerint ezt az iOS 15.2-es verzióval némileg javították, de “több, az eszközök egy kisebb csoportját használó felhasználónál” továbbra is fennállhat a probléma.

A cég a ZDNet megkeresésére azt nyilatkozta, tisztában vannak a problémával, az iOS 15.4 teljesen orvosolja azt, visszahozza a manuális kapcsolót, amivel ki vagy be lehet kapcsolni a Siri és Diktálás fejlesztése lehetőséget. A hiba okán az elmúlt hónapokban begyűjtött anonim hangmintákat állítása szerint törölte az Apple. Arról azonban nincs egyelőre semmi hír, hogy pontosan mely típusú iPhone-okat, hány felhasználót érintett a hiba és az ő hangmintáikat hány Apple alkalmazott hallgathatta meg. Ahogy azért sem töri szét magát a virtuális magánszféra védelmét folyamatosan reklámozó kaliforniai vállalat, hogy értesítse felhasználóit a dologról és arról, hogy frissítsenek minél hamarabb az iOS 15.3-ra.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Apple

Előzmények

  • Maszkban is felismer a Face ID az iOS 15.4 bétában

    Az Apple iPhone-jain az iOS 15.4-es publikus bétájában megjelent az opció arra, amire az iPhone-felhasználók a pandémia kezdete óta várnak: ismerje fel őket maszkban is a Face ID biometrikus azonosító rendszer.

  • Elindult az iOS 15.3 és a WatchOS 8.4

    Egyelőre még csak beta állapotban, fejlesztők és tesztelők számára, de már letölthető az új szoftver.

  • Megérkezett az iOS 15.1.1

    A régebbi iPhone-ok tulajdonosai meg sem kapják ezt a köztes verziót, de szomorkodniuk nem kell: az iPhone 12 és 13 modellek hívási problémáit orvosolták csak.

  • Aligha gyorsul az iOS 15 terjedése

    Körülbelül feleannyi felhasználó töltötte le ezt a frissítést, mint tavaly, ugyanennyi idő után az előző főverziót.

Hirdetés