iPhone-ból MacBook?

A nagy gyártók sorra szabadalmaztatnak technológiákat és formatervezési mintákat, és bár ezek jelentős részéből sose lesz piacra kerülő termék, fontosnak tartják ötleteiket levédetni, hátha. Az USPTO által frissen jóváhagyott „elektronikus hardverkiegészítő” tulajdonképpen egy „agy nélküli” Apple laptop, amely a tapipad helyén fogadna be a processzoros teljesítményt és a szoftverfelületet intéző eszközt, mondjuk egy iPhone-t.


[+]

Ez annyiból érdekesebb, mint egy Asus Padfone S, hogy egyfelől eleve egy MacBook-szerű eszköz volna az összeillesztett végeredmény, és a behelyezett kijelző válna tapipaddá, ami elég praktikus. Noha az adatkommunikációs oldalt is a mobilkészülék intézné, annyiból is más az Apple bejegyzett megoldása, hogy a kiegészítő grafikus gyorsítóval és memóriával is rendelkezne, nyilván a nagy kijelző megnövekedett hardverigényeit kielégítve, írja az AppleInsider.


[+]

Az Amerikai Szabványhivatal által jóváhagyott formatervezési minta egy másik megoldást is felvonultat: ez egy iPad-szerű eszközt fogadna be, hasonló hardvermegosztással. Ne felejtsük egyébként, hogy billentyűzetes dokkolója már van az iPadeknek, a Próval ezt mi is kipróbáltuk, itt azonban másról van szó. Korai volna megmondani, hogy ezekből az ötletekből lesz-e valaha kézzel fogható végeredmény, az Apple mindenesetre igyekszik mostanság a hangsúlyt a laptopok felől a mobileszközök felé irányítani, az említett iPad Pro is ennek az egyik eredménye.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Apple

Előzmények

  • Apple iPhone 7 - Hetes, ki hiányzik? Jack!

    Számos újítás került az idei iPhone-ba, de a legtöbben valószínűleg arra fognak belőle emlékezni, hogy ez az Apple első olyan mobilja, amin nincs jack csatlakozó.

  • Apple iPad Pro - almafelfújt

    Az almás vállalat egy 12,9 hüvelykes kijelzővel szerelt táblagéppel örvendeztette meg a nagyközönséget: az iOS 9 érezhetően nincs még erre felkészülve, viszont a hardver bivalyerős.

Hirdetés