iPhone 13 Pro + Xiaomi Mi 11 Ultra + Kína = LeBest X14 Pro Max

150 dollárnak megfelelő összegért HMS keretrendszerrel lehet a LeBesttől olyan telefont venni, ami egyszerre imitálja az iPhone 14 Prót és a Mi 11 Ultrát.

Sok dolgot el lehet mondani az iPhone 13 Pro Maxról és a Xiaomi Mi 11 Ultráról is, az viszont nem lesz egyik telefon jellemzői közt sem felsorolva, hogy milyen kedvező ára lenne. Szerencsére itt jön a képbe a LeBest nevű kínai cég, ami 150 dollárért mindkét említett csúcsmobil külső jellemzőit megadja a vásárlónak. Ráadásul egy csomagban! A nyár végén megjelent LeBest X14 Pro Max ugyanis egyszerre próbálja az iPhone-t és a tavalyi csúcs Xiaomit is másolni, még a gyári háttérképek is azok, amivel az Apple az iPhone 13 Pro mobilokat piacra dobta.

Íme, a LeBest X14 Pro Max.
Íme, a LeBest X14 Pro Max. [+]

A LeBest X14 Pro Max csak a külsőségekben kölcsönöz a csúcsmodellektől, egyébként egy Unisoc Tiger T610-es lapka hajtja, ami a Nokia T20-ból vagy a Realme C-szériájából ismerős lehet. Mellé 8 GB RAM jár, ami combosnak is mondható és 256 GB beépített tárhely is van, viszont ezek fajtáját nem ismerjük. Kártyás tárhelybővítés ugyanakkor van. A mobil csak 4G hálózatokon üzemel, a kijelzője 6,53 hüvelyk átlójú LCD 1080 x 2340 pixeles felbontással és 60 Hz-es frissítéssel. A jobb felső sarokban található a 8 megapixeles előlapi kamera egy lyukban, a hátlapon pedig egy ismeretlen 16 megapixeles főkamera, két 2 megapixeles kiegészítő kamera és egy üres luk van, utóbbi a LiDAR szkennert helyettesíti.

LeBest X14 Pro Max kék színben.
LeBest X14 Pro Max kék színben. [+]

A kamerák mellett a hátlapra is került egy kijelző, ezen állítólag hívást lehet fogadni vagy szelfikhez lehet előnézeti képet megjeleníteni, viszont a funkcionalitás nem annyira bő a hivatalos leírás szerint sem, mint a Xiaomi megoldásában. A LeBest X14 Pro Max műanyagból van, a keret oldalára került az ujjlenyomat-leolvasó, színek terén fekete, ezüst és kék van, amik véletlenül pont olyan árnyalatúak, mint az iPhone 13 Pro telefonoké. A gyári háttérkép is véletlenül pont az a promóciós képeken, mint az iPhone 13 Pro esetén.


[+]

Amiben viszont a LeBest papíron jobb az iPhone-oknál, az a gyorstöltés, állítólag 40 wattal képes energiát felvenni a mobil az USB-C csatlakozón. De a Google szolgáltatásait keresni felesleges lesz az X14 Pro Maxon, GMS helyett ugyanis a gyártó valamiért a Huawei által fejlesztett HMS keretrendszerrel dobja piacra a telefont, természetesen csak Ázsiában.

Azóta történt

Előzmények

  • Apple iPhone 13 Pro Max - őnagysága

    A legdrágább, legnagyobb, legtöbbet tudó iPhone bizonyos szempontból túlzás, de akinek nem kell egy ekkora batár, annak a Pro verzió is pont meg fog felelni.

  • HMS tudástár

    Egy helyen minden tudnivaló a Huawei Mobile Services ökoszisztémát használó telefonokról és táblagépekről, illetve az AppGalleryről.

Hirdetés