Hirdetés

iPhone dizájnnal száll ringbe a Nokia állítólagos csúcsmodellje

Egyre több hír kering a Nokia Magic Max-ról, ami a csúcshardveren kívül jellegzetes megjelenéssel készül visszafoglalni (jóval) korábbi pozícióját a piacon.

A HMD Global égisze alatt a Nokia legkevésbé sem az ellenállhatatlan ajánlatairól híres, noha folyamatosan jelen vannak a piacon, de főleg az alsó és alsó középkategóriában, jellemzően kissé optimistán árazva a tényleges ár/érték arányhoz képest. Pár éve már próbálkoztak arculatváltással, a követhetetlen számozást akkor egy letisztultabb portfólió-menedzsment váltotta, de a gyakorlaton ez nem sokat változtatott.


[+]

A fordulatot a Nokia Magic Max hozhatja el, ami a specifikációt tekintve egy sztenderd androidos csúcsmodell az évszámnak megfelelő hardverrel, de a pletykák alapján iPhone-formátumba csomagolva. A nem hivatalos, másodlagos hátlapi kijelzőt vizionáló renderek eredete kideríthetetlen, de minden forrás iphone-os kameraelrendezésről, jellegzetes élekről és sík megjelenítőről beszél rendkívül vékony kávákkal.

És hatalmas akkumulátorral. Elképzelni is nehéz, hogy hogyan fognak belepasszírozni egy 7500 mAh-s telepet a 6,7 hüvelykes AMOLED panellel szerelt eszközbe, tekintve, hogy a megszokott telepméret ebben a méretkategóriában 5000-5500 mAh. Persze nem feltétlenül kell papírvékonynak lennie az eszköznek, de ha a Nokiának nem okoz majd különösebb gondot az ergonómiailag kényelmes határon belül abszolválni a feladatot, a többieknek nehéz lesz megmagyarázni, hogy akkor mi akadálya is van a nagyobb kapacitásnak. Hacsak nem a gyorstöltés, amit elvileg a Magic Max is tudni fog, csak egyelőre ismeretlen teljesítménnyel.

A 120 Hz-es képfrissítéssel dolgozó, 1080 x 2400 pixel felbontású kijelzőbe 64 megapixeles szelfikamera lyukad majd, a hátlapon pedig 108 megapixeles egységre számítunk egy 16 megapixels ultraszéles látószögű és egy 5 megapixeles makró szenzor mellett. Ez mondjuk nem hangzik annyira csúcskategóriásnak, de az állítólagos, 450 dollár körüli árszinten elfogadható, cserébe pedig UFS 4.0-s memóriaszabványt és Snapdragon 8 Gen 2-t kapunk.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Nokia

Előzmények

Hirdetés