iPhone XR-ig visszamenőleg jön a százalékos akkukijelzés az iOS 16.1-gyel

Az első fejlesztői béta megjelent, a rendszerrel az Apple pótolja a százalékos akkukijelzést az iPhone XR-ig visszamenőleg.

Mi is írtunk róla, hogy az iOS 16-tal megadja az Apple a lehetőséget a felhasználóknak, hogy ismét megjelenítsék a notch-os iPhone-ok állapotsávján az akkumulátor töltöttségének százalékát. Viszont az iOS 16 által támogatott telefonok közül valamiért kimaradtak a 12 Minik és 13 Minik, valamint az IPS LCD kijelzőt használó iPhone 11 és XR. A napokban megjelent az iOS 16.1 első fejlesztői bétája, ami pótolja ezt.

Így néz ki az iOS 16 alatt az akku százalékos kijelzése.
Így néz ki az iOS 16 alatt az akku százalékos kijelzése. (forrás: MacRumors) [+]

Ahogy a többi iPhone-on, úgy az előbb említett készülékeken is a notch mellett jobbra marad a hálózati kapcsolatot jelző ikon, a wi-fi ikon és az akku ikonja, abba ugyanúgy kerül bele a számérték, mely a töltöttség százalékát jelzi. Igazából csak az a furcsa, hogy alapból nem támogatta az iOS 16 alapértelmezetten a Miniket és a 11-et, XR-t. Az iOS 16.1 várhatóan két-három héten belül lesz elérhető mindenki számára, az Apple október elejére ígérte a rendszert, az iPadek is ekkor frissülnek majd az új rendszerre.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Apple

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés