Íriszfelismerés lehet az LG G5 ütőkártyája?

Az LG G4-et bő egy hónapja mutatták be, és bár még csak most került a boltok polcaira, ennek ellenére a pletykagyárosok már a következő évben megjelenő készülékre is kellő figyelmet fordítanak. Hiába egyre divatosabb ugyanis az ujjlenyomat-olvasó beszerelése, a dél-koreaiak következő nagy dobása nem ez, hanem egy retinaszkenner lenne, ami minden eddiginél nagyobb biztonsággal szolgálna.

Bizonyos koreai források arra hivatkoznak, hogy az LG összeállt az egyik helyi vállalattal, az Irience-szel, hogy a későbbiekben piacra kerülő G5-be egy íriszfelismerő technológiát fejlesszenek ki közösen. A szóbeszédek szerint egyébként a technológia kiaknázása már előrehaladott fázisban van, és a hardver is készen áll a végső tesztelési fázis megkezdésére. A szoftveren állítólag még dolgozni kell, ám pár hónapon belül már kész lehet a végleges megoldás, ami az eddigi maximum 30 centiméteres leolvasási távolságot 50 centiméterre növeli majd. Az LG tehát a biometrikus azonosítás terén más módszerhez folyamodik, kérdés, hogy az év második felében érkező csúcsmodell rendelkezik-e már ezzel az újítással, vagy tényleg a G5-ig várni kell majd a retinaszkennerre.

  • Kapcsolódó cégek:
  • LG

Azóta történt

Előzmények

  • LG G4 - nehéz rajta fogást találni

    A dél-koreaiak csúcsmodellje nagyon jól teljesít, kiváló képeket készít a 16 megapixeles kamera, szép a Quantum IPS kijelző, és a rendszersebesség is szinte hibátlan.

  • A Verizon bemutatta az LG Lancet készüléket

    A 120 dollárba kerülő készülék Snapdragon 410-es lapkakészlettel, 480x854 pixel felbontású kijelzővel és Windows Phone 8.1-gyel érkezik.

  • Törésteszten járt az LG G4

    A TechRax máris kipróbálta, hogy az LG G4 mennyire bírja a strapát. Az első ütést még nagyobb gond nélkül elviselte a készülék, a másodiknál kezdődtek a problémák.

  • Komoly sikerrel zárta a 2014-es évet az LG

    A gyártó jelentősen növelni tudta adózás utáni nyereségét a 2013-as esztendőhöz képest, aminek az egyik kulcsa a G3 okostelefon volt.

Hirdetés