Ismét odafigyelt a dizájnra a Meizu

A Meizu 21 nem csak a hardveres követelményeket teljesíti, de esztétikailag is hozza a szintet.

Bemutatkozott a Meizu 21, amivel úgy igazából nem variáltak túl sokat, csak szép organikusan fejlesztettek a legtöbb tekintetben. A dizájn maradt a tavalyi, az értesítésjelző funkcióval is felruházható RGB LED dekoráció a fémszegélyes kamerák alatt, a sík kijelző és a szögletes élek, viszont a fehér színvariációhoz ezúttal fehér előlapi szegélyek tartoznak, ami régen teljesen hétköznapi volt, de mostanra, érthetetlen okokból mindenki leszokott róla. Tulajdonképpen a fehér készülékszínről is jószerével, de azért akad még néhány modell, amit választhatunk a már klasszikusnak számító árnyalatban. A Meizu pedig harmonizáló keretet is kínál hozzá.


[+]

Komolyabb fejlesztés a hardver és a kamerák terén történt. A lapkakészletet értelemszerűen a Qualcomm friss csúcslapkájára cserélték (Snapdragon 8 Gen 3), ehhez már 8 GB-tól választható RAM-méret, a főkamera pedig 200 megapixeles szenzort kapott az 1/1,4 hüvelykes Samsung ISOCELL HP3 típusból f/1,69-es rekesszel és OIS-szel. Az ultraszéles látószögű ezúttal 13 megapixeles felbontáson dolgozik, cserébe alkalmas makrók készítésére is, a szettet pedig egy 5 megapixeles portrékamera egészíti ki. Szelfizni továbbra is egy 32 megapixeles előlapi egységgel lehet.

A 6,55 hüvelykes, HDR10+ AMOLED panel viszont 19,5:9-es képaránnyal, 156,7 x 75,3 x 7,9 milliméteres, IP54-es védettségű házba került, amibe picit nagyobb, 4800 mAh-s telepet tettek, immár 80 wattos gyorstöltéssel. A megjelenítő képfrissítése viszont 144 Hz-ről 120 Hz-re csökkent. Megvan a sztereó hangszórópár, az NFC és a WiFi 7, a Bluetooth pedig 5.4-es verziószámra emelkedett és lett egy infravezérlő is.


[+]

Az Android maradt 13-as főverziószámon, a FlymeOS viszont már 10.5-ös Flyme Auto támogatással. A Meizu 21 fekete, levendula, halvány mentazöld és fehér színben választható 167 ezer forintnak megfelelő jüanért a legszerényebb memóriakonfigurációval (8/256 GB), a legnagyobb kiszerelés pedig 196 ezer forintra jön ki átszámolva 12/512 GB RAM/tárhely kiosztással.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Meizu

Azóta történt

  • Jól nyitott a Meizu 21

    Az első percben fogyott el a nyitó készlet, ami a bevétel alapján nem is volt olyan kicsi.

  • Lassan befut a Meizu 21 Pro is

    A Meizu november vége óta adós egy Pro modellel, ami februárban mutatkozhat be.

  • Vége a Meizunak

    De azért mégiscsak bemutatták a Meizu 21 pro verzióját, ezután viszont tényleg nem lesz több Meizu készülék.

  • Mégse száll ki a Meizu?

    Egyelőre nem úgy tűnik, mintha ne maradt volna azért valamicske erőforrás az AI mellett a mobilokra is; újabb Meizu készülék tűnt fel.

Előzmények

Hirdetés