Tovább bővült a Huawei P9 család

A Huawei szénája annyira jól áll, hogy a harmadik negyedévben akár felállhatnak a dobogó második fokára, megelőzve az Apple-t a leszállított okostelefonok számában. Ez részben a remek ajánlatoknak, részben pedig ezen ajánlatok elképesztően széleskörű palettájának köszönhető, és a tavalyi Huawei P9 nem kis szerepet vállalt a márkanév népszerűsítésében. Nem véletlen, hogy bár már megjelent a P10, sőt: a P10 Lite is, azért piacra került a P9 Lite (2017), most pedig újabb taggal bővült a 2016-os számozású família: íme, a P9 Lite Mini, ami egyébként kísértetiesen hasonlít a Huawei Enjoy 7-re.

 


[+]

Hiába a kicsinyítő jelző, a képátló nem 4-essel kezdődik: egy 5"-es masináról van szó, 720 x 1280 pixeles IPS panellel, amely 8,05 milliméteres fémházban pihen. Az automatikus fényerőállítás mellett kékfényszűrő is elérhető. 2017-es ajánlat lévén a P9 Lite Mini 7.0-s Androiddal és 5.1-es EMUI felülettel startolt el, a biztonságból hátlapi ujjlenyomat-olvasó is kiveszi a részét, amely fél másodperc alatt azonosít. A Huawei Blog információi szerint a gépházban a négymagos Snadragon 425 dolgozik (ahogyan az Enjoy 7-ben is), 2/16 GB-os RAM/tárhely kiosztásban, microSD kártya bővítéssel. A kamerák 5 és 13 megapixelesek.

A P9 Lite Mini a Huawei Enjoy 7 (fent) átnevezett változatának tűnik
A P9 Lite Mini a Huawei Enjoy 7 (fent) átnevezett változatának tűnik [+]

A P9 Lite Mini augusztus végétől lesz elérhető a kártyafüggetlen piacon, 59 990 forintos javasolt fogyasztói áron, fekete, arany és ezüst színekben, két SIM foglalattal, de néhány üzlet ennél pár ezer forinttal olcsóbban már most forgalmazza. A szolgáltatóknál ősszel fog a koránt sem apró, de azért az átlag tepsiknél kompaktabb P9 Lite Mini felbukkanni, egy SIM foglalattal. A tápellátást minden esetben 3020 mAh-s akkumulátor végzi, a gyártó másfél napos működést ígér egy töltésről.

Azóta történt

Előzmények

  • Huawei P10 Lite - csak a szokásos

    A Huawei aktuális csúcsmodelljének kalóriaszegény kiadása idén sem okoz csalódást, a kivitel, a felhasználói élmény és az árazás is összhangban van. Egyébként semmi izgalmas nem történik.

  • Huawei P9 Lite (2017) - nevezzük nevén

    Új modellszámozási rendszer első eleme lehet ez a középkategóriás termék. Itthon is kapható lesz, hozza a gyártóra jellemző stílusjegyeket és minőségi elvárásokat, plusz Android N-t futtat.

  • Huawei P9 lite - megörökölt formaterv

    A kínaiak újdonsága több ponton erősödött elődjéhez képest: jobb a hardver, az üzemidő, a kijelző, van ujjlenyomat-olvasó, vannak viszont gyenge pontjai is, mint például a kamera.

  • Huawei P9 - 9 pont, feketén-fehéren

    A színes és monokróm szenzorral is rögzítő, dupla Leica kamerás P9 a Huawei eddigi legjobbja, és a Kirin 955-ös SoC is hozza a csúcssebességet a mutatós készülékházban.

Hirdetés