Játékkonzol minden Android rendszerű telefonból

A Sony Ericsson Xperia PLAY egyedi kialakítása megihlette a Fructel nevű spanyol céget, s egy olyan kiegészítővel álltak elő, amely szinte bármilyen androidos telefonhoz hozzácsapható, amin legalább 2.1-es operációs rendszer fut. Ez pedig a ma kapható készülékek zömére abszolút igaz. Persze nem árt, ha ezen felül azért valami normális hardver ketyeg a telefonban, hiszen a Gametel akkor jelenthet valóban plusz élményt, ha a telefon meg is tud küzdeni látványos alkalmazásokkal.

Az eszköz lényege, hogy egy játékvezérlő gombokkal megspékelt panelt ad a felhasználó kezébe, amely egy univerzális, állítható szélességű tartóval kapcsolható össze a készülékkel. A telefon és a kütyü között Bluetooth kapcsolat biztosítja a kommunikációt, ám mivel ehhez némi áramra is szükség van, ezért a Gametel saját akkumulátorral rendelkezik. Ez a 250 mAh teljesítményű telep kilenc órányi játékidőt biztosít, ha nem piszkáljuk, akkor 5 hónapig nem kell tölteni. A 80 grammos ketyere összesen 12 gombbal rendelkezik, s bár a képeken lehet látni a két vezérlő gombnégyes között egy olyan felületet, ami az Xperia PLAY-nél érintésérzékeny, itt ez a képesség kimaradt a repertoárból.

Az Egyesült Királyságban lesz először megvásárolható a Gametel, nagyjából 18 ezer magyar forintnak megfelelő áron. A gyártó weboldalán pillanatnyilag 18 olyan játékot neveznek meg, amelyeket ajánlanak, de állítólag ez a lista már a megjelenéskor 50 szereplős lehet, s dinamikusan bővül tovább.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés