Jó iPhone alternatíva lesz a One A9

A HTC nagyon készül a mai napra, hiszen New Yorkban lerántják a leplet legújabb készülékükről, ami több mint valószínű, hogy One A9 néven debütál majd. A mobilról már több kép és információ látott napvilágot, nemrégiben épp az egyik francia szolgáltató közölt nagy felbontású fotókat (a cikkben is ezek láthatók). A Focus Taiwan egy alkalmazottaknak kiküldött levélre hivatkozva közölte, hogy Cher Wang, a HTC vezérigazgatója szerint a mobil "a szépség, a teljesítmény és az egyszerűség" harmóniájának jegyében készült, és jó alternatíva lehet az iPhone-nal szemben. A CEO szavaiban végeredményben lehet hinni, hiszen a felületesen vizsgálódó olvasó felfedezhet némi azonosságot a két telefon külseje között, bár azért a tajvaniaknak korábban volt már hasonló dizájnnal rendelkező eszköze, mint a cupertinóiaknak.


[+]

A specifikációk terén persze igen erős különbségek adódnak, hiszen a One A9 fémből készült, vékony készülékházának elején egy 5 hüvelykes, 1080 x 1920 pixel felbontású kijelző terül el, az operációs rendszer szerepét pedig az Android 6.0 látja el, ez lesz az első nem Nexus kütyü, ami a Marshmallow-t futtatja. A burkolat alatt egy Snapdragon 617 chipset dolgozik, a processzor nyolcmagos, RAM-ból 2 vagy 3 GB-ot kap  a HTC újdonsága, minden bizonnyal attól függően, hogy 16 vagy 32 GB-os adattárolóval vásárolja meg valaki. A microSD kártya mindkét esetben adott lesz szerencsére.


[+]

A hátlapon egy 13 megapixeles fényképezővel lehet majd megörökíteni a fontos pillanatokat. A One A9 ára a becslések szerint 599 euró, vagyis előzetes költségek nélkül átszámolva 185 ezer forint lesz, ami még akkor is rengeteg, ha ez 150 euróval kevesebb, mint amit az Apple kér a kisebbik csúcsmodelljéért.

  • Kapcsolódó cégek:
  • HTC

Előzmények

Hirdetés