Jöhet a második Galaxy Note7 visszahívás?

Egy új incidens okozhat a Samsungnak kellemetlenséget, bár a vizsgálat még folyik annak megállapítására, hogy a „biztonságos” Note7-ekkel is gond van-e.

Roppant kellemetlenül érintette a Samsungot, hogy a világ több pontján is kigyulladt az eddigi legjobb phabletjének, a Galaxy Note7-nek az akkumulátora. Noha ez csak néhány mobilt (és azon belül egyféle akkumulátort) érintett, és sok sajtóhír bizonyult utólag kacsának, tény, hogy rengeteg eszközt vissza kellett hívni cserére, és éppen amikor lecsengeni látszott az incidens, újra kellemetlen helyzetbe kerülhet a koreai óriás.

Ez maradt a minap kiégett Note7-ből a Southwest Airlines járatán
Ez maradt a minap kiégett Note7-ből a Southwest Airlines járatán (forrás: The Verge) [+]

A minap állítólag egy kicserélt, „biztonságos” Note7 kapott lángra az amerikai Southwest Airlines 994-es járatán, amely Louisville-ből Baltimore-ba készült, ám sosem szállt fel. A híradások szerint ugyanis az egyik utas phabletje fekete füstöt kezdett eregeti, ezért elhajította, a személyzet pedig a gép kiürítése mellett döntött. A The Verge képekhez és az eszköz dobozának információihoz is hozzájutott, és az IMEI információ alapján megállapította, hogy az utas Note7-e egy biztonságosra cserélt darab volt (ezt az illető meg is erősítette), mégis gondok álltak elő vele.

A dobozon szereplő fekete négyzet és az itt kitakart IMEI szám alapján az eszköznek már biztonságos akkumulátora volt
A dobozon szereplő négyzet és a kitakart IMEI szám alapján az eszköznek már biztonságos akkumulátora volt (forrás: The Verge) [+]

Természetesen, ezúttal is a nyomozás és nem a média ítélete fog választ adni arra, hogy pontosan mi történt, és mennyiben terheli az új Note7 akkumulátorát a felelősség, a Bloomberg mindenesetre megtudta, hogy az amerikai repülési igazgatóság és a fogyasztói termékek biztonsági bizottsága (CASC) is utánajár a dolognak, és ha bebizonyosodik az akkumulátorhiba, elrendelhetik a phablet második visszahívását az Egyesült Államokban.

Mégsem ért véget a Note7 vesszőfutása? A következő napokban a vizsgálatok alapján kiderül
Mégsem ért véget a Note7 vesszőfutása? A következő napokban a vizsgálatok alapján kiderül [+]

A Bloombergnek erről a bizottság egyik korábbi vezetője, Pamela Gilbert nyilatkozott. „Ha valóban egy biztonságosra cserélt telefon kezdett a tulajdonos zsebében füstölni, a tippem az, hogy újabb visszahívás következik.” A következő napok és a fenti készülék vizsgálata igen fontos lehet a phablet amerikai forgalmazásának és egyáltalán a Note7 jövőjének szempontjából, addig viszont felesleges volna spekulációkba bocsátkozni a kicserélt eszközök veszélyességéről.

Előzmények

Hirdetés