Jól fogy az első Galaxy Fold, megvan a második neve

A CES-ről, zárt ajtók mögül szivárgott ki a Samsung második hajlítható képernyős telefonjának a neve. A Samsung mobilrészlegének elnöke állítólag az S20 nevet is megerősítette.

Nem csak a nagyérdeműnek szól egy-egy tech kiállítás: zárt ajtók mögött szolgáltatói és beszállító partnerek, illetve adott esetben a média képviselői is hozzájuthatnak olyan információhoz, amit jó ideig titokban kell tartaniuk. A PhoneArena mindenesetre úgy hallotta, hogy egy ilyen, zártkörű eseményen a Samsung előrántotta kalapjából egy lehetséges jövőbeli termék prototípusát, szétnyitható helyett a házból előhúzható panellel.

A Letsgodigital renderképe a Samsung kihúzható képernyős telefon formatervezési mintájából
A Letsgodigital renderképe a Samsung kihúzható képernyős telefon formatervezési mintájából [+]

Ehhez a Letsgodiginalnak van renderképe Samsung formatervezési minták alapján, persze koránt sem biztos, hogy egy hús-vér, vagyis inkább fém/üveg prototípus elsőre ennyire letisztult formát kap. Ennél eggyel konkrétabb információcsomagja van a koreai Ajunewsnak, egy borzasztó minőségű fényképpel megspékelve, alighanem egy képernyőt titokban lefotózva.


(forrás: Ajunews)

A bizonyos titkos eseményen a Samsung elárulta, hogy a Galaxy Fold kagylótelefonos folytatását Galaxy Bloomnak nevezik majd, és elsősorban a hölgyeknek imponálhat, lásd kozmetikai termékre hasonlító formáját. DJ Koh, a Samsung mobildivíziójának vezére állítólag azt is hozzátette, hogy a Bloom formáját a francia Lancôme márka portékái ihlették, a képátló kinyitva 7,3"-es lehet.

A Samsung kagylótelefon hasonlíthat kozmetikai termékekre
A hajlítható képernyős Samsung kagylótelefon hasonlíthat kozmetikai termékekre (forrás: Ajunews)

A forrásoldal szerint Mr. Koh megerősítette a Galaxy S20 nevet, illetve azt, hogy az Ultra variáns 100 megapixeles kamerával érkezik, állítólag 100x-os zoommal, bár ez leginkább hibrid nagyítást jelenthet. Újdonság lehet a 8K-s videofelvétel. Az pedig már korábban kiderült, hogy a termékcsalád február 11-én mutatkozik be, szóval már csak egy hónapot kell várni a leleplezésig. A friss tipp a helyszínről szól: a Galaxy Unpacked San Franciscóban lesz.


A Galaxy Fold szétnyitva [+]

Mindeközben az újratervezett Galaxy Fold szépen fogy: a Yonhap News szerint Mr. Koh 400 és 500 ezer darab közé helyezi az eddigi eladásokat, és figyelembe véve az elképesztően magas árcédulát, a termék akár 800 millió - egymilliárd dollárt is hozhatott a Samsung konyhájára, persze nyilván a Fold gyártása maga is nagyon drága. Az idei összehajtható és tekercselhető kijelzős ketyerék várhatóan jóval olcsóbbak lesznek, ami elengedhetetlen, hogy tömegtermék váljon belőlük. Mindehhez ugyanakkor a mai plasztik képernyővédőknél karcállóbb borításra lesz szükség – a Samsung a Galaxy Bloom esetében állítólag ultravékony és hajlékony üvegréteget vet majd be.

Azóta történt

Hirdetés