Kapós Kínában a Mate 30 család

Hétmillió darab talált gazdára a szériából úgy, hogy az kevés nemzetközi piacon érhető csak el. Nem meglepő módon Kínában a legsikeresebb a sorozat.

Újfent szintet lépett kamerában a Huawei: a Mate 30 Pro remek képeket lő, de a küllem is igazán karakteres lett. Ott van aztán a még különlegesebb Mate 30 RS Porsche Design, meg ugye az utótag nélküli alapmodell, nem beszélve a 4G-s mellett elérhető 5G kiszerelésekről. Épp csak a Google mobilszolgáltatásai hiányoznak, emiatt pedig nem nagyon lelhető fel a família Kínán kívül.


Rendkívül kelendő Kínában a Mate 30 Pro és számos fivére, a nemzetközi mutatók viszont kevésbé lehetnek rózsásak [+]

Az ottani eladások viszont igencsak megtolták a Mate 30-ak szekerét: világszinten, szűk két hónap alatt hétmillió darabnál is több talált gazdára, ami nagyjából kétszer annyi, ahány Xperia eladására számít a Sony 2019 egészét nézve. Sokan persze arra kíváncsiak, hogy kért és kap-e a Google engedélyt az Amerikai Kereskedelmi Minisztériumtól a GMS licenc átadására, hogy a Play-szolgáltatások minden új Huawei és Honor telefonon, így a Mate 30-akon felbukkanhassanak. Ebben a tekintetben egyelőre semmilyen új fejleményről nem tudunk beszámolni.

Előzmények

Hirdetés