Kapósnak ígérkezik az iPhone SE

A felturbózott és átcímkézett iPhone 8 kiszállítása egyre későbbre tolódik, ahogy esnek be az előrendelések. Az új SE enyhíthet a bezuhanó iPhone eladásokon.

Biztos nem kalkulált pandémiával és kibontakozó gazdasági világválsággal az Apple, amikor belefogott az új iPhone SE projektjébe, mégis a lehető legjobb pillanatban dobja piacra az átcímkézett iPhone 8-at, amit lehetne emiatt és formájából adódóan lesajnálni, épp csak bekerült az az Apple A13 Bionic SoC, ami nagyjából bármelyik másik mobilhardvert lepipálja. Mindehhez az USA-ban kellemes, 400 dolláros árcédula társul, igaz: a hazai 180 ezres indítás már borsosabb. Ám nehéz 2020-ban vadi új csúcstelefont találni ennyiért, és mivel iPhone-ból akad félmillió forintnál is drágább változat, amire nem feltétlenül csap le az ember, amikor az állását, az egészségét és a világ helyzetét félti, kapóra jön egy jóval olcsóbb almás kütyü.


[+]

A Goldman Sachs az iPhone eladások 36%-os visszaesésére számít a második negyedévben, 2019 hasonló időszakával összevetve, ám ez a mutató sokkal kevésbé lehet fájdalmas, ha tömegek rendelik meg az új SE-t. Márpedig az Egyesült Államokban gyorsan május elejére tolódott a várható kiszállítás dátuma április második feléről, ami azt jelzi, hogy a kezdőkészletre hamar lecsaptak. Persze nem tudni, hogy hány iPhone SE-t sikerült eddig legyártani, lévén 2020 kritikus első hónapjaiban épp Kínában állt le a termelés. A lényeg mindenesetre változatlan: hamarosan kapható lesz megemészthető árú iPhone, amely átsegítheti az Apple-t a roppant nehéz időszakon.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Apple

Előzmények

  • Apple iPhone 11 Pro Max - tiltott gyümölcs

    A legjobb almás telefon új szintre emeli a vízállóságot és a multimédiás élményt, az iPhone 11 mellett azonban nem biztos, hogy megéri bűnbe esni.

  • Apple iPhone 8 és 8 Plus duplateszt

    Üvegre cserélték a fém hátlapot, van vezeték nélküli töltés, erősebb a hardver és jobb a kamera is, de senkit ne tévesszen meg a számozás: ez csak egy modellfrissítés.

Hirdetés