Hirdetés

Újraírná az Xperia 1 V az esti fotózás szabályait

Kétrétegű pixeltechnológiával, előrelépett hőelvezetéssel és remekül tapadó hátlappal jött meg a Sony mozis kameramobilja.

A Sony kitűnő fényképezőgépeit, profi videósoknak szóló mobiljait és piacvezető kameraszenzorait ismerve nem csoda, hogy a legújabb Xperia szupertelefon is az álló- és mozgóképek rögzítésére fókuszál, ám az Xperia 1 V számos olyan ponton is javult elődjéhez képest, ami kevésbé hangzatos, ám annál hasznosabb.


[+]

Maradt például a 165 x 71 x 8,3 milliméteren és 187 grammon a keskeny és hosszúkás forma két Gorilla Glass Victus 2 üveggel közrefogva, ám a lapos hátlap és oldalak olyan kivitelt kaptak, amelyek drámaian növelik a fogásbiztonságot, és őszintén: túl sok mai telefon nem teljesíti ezt az alapelvárást.


[+]

Márpedig senki nem akarja a 6,5"-es, 120 Hz-es, 3840 x 1644 pixel felbontású HDR OLED panelt összezúzni véletlen baleset során. Maradt a 21:9-es ultraszélesvásznú képarány és az X1 motor a kitűnő megjelenítésért, illetve a 12 megapixeles szelfikamera még mindig a kijelző zavarása nélkül, akárcsak az IP65/68 por- és víz elleni védelem.


[+]

A másik fontos változás kettős: a Snapdragon 8 Gen 2 egyébként is hűvösebben fut elődjénél, az Xperia 1 V pedig 60%-kal nagyobb hőelvezető lapot kínál belül, ahova 5000 mAh-s telep került, Type-C porton a szokásos, 30 wattos töltésplafonnal, fél óra alatt 50%-ig jutva, megfelelő töltőt külön beszerezve.


[+]

Megvan a vezetékmentes töltés és a sztereó hangszóró is, a Sony pedig úgy nosztalgiázik, ahogy mi is szeretünk: a 12/256 GB-os indítás ellenére adott a microSD foglalat a hibrid nanoSIM tálcán (eSIM is van), és még a jack kimenet is helyet kapott.


[+]

A lényeg persze hátul van a mobilok között elsőként debütáló, 1/1,35" méretű, kétrétegű tranzisztoros pixeltechnológiát használó Sony Exmor T kameraszenzorral. Egy 52 megapixeles lapkáról van szó 48 millió effektív pixellel, amiből 12 megapixeles felvételek születnek 4:1-es binning után. A Xperia 1 V drámai előrelépést ígér gyenge fényviszonyok között és S-Cinetone mozis látványvilággal a videórögzítésben sem lesz hiba, ha már filmes jellegű a kijelző, amelyen az utómunkát is el lehet végezni.

Az ikonikus, kétlépcsős exponálógomb is megvan
Az ikonikus, kétlépcsős exponálógomb is megvan [+]

A 12 megapixeles zoomkamera sem mezei darab: f/2,3-as és f/2,8-as blende, illetve 85 és 125 mm-es fókusztávolság között tud váltani a 3,5x-ös és 5,2x-es optikai nagyításért. 12 megapixeles végül az ultraszéles kamera is 16 mm-es fókusztávolsággal és 123 fokos látószöggel, az optikák hátul pedig megkapták a Zeiss jelzést.


[+]

A Photography Pro mód is megvan cserélhető objektíves fényképezőgépekre emlékeztető felülettel és lehetőségekkel. Magyar árakat egyelőre a Sony képviselete nem tud mondani, eurósat viszont igen: 1400 efféle egységet kell várhatóan kicsengetni június végi értékesítéssel. Az előrendelés június 5-én indul WH-1000XM5 zajszűrős fejhallgatóval megspékelve, és várhatóan akkor kapunk hazai árat, jó eséllyel félmillió forint felett.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Sony

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés