Készül az Ubuntu-alapú Flyme OS

Hirdetés

A Meizu és a Canonical frissen kötött stratégiai együttműködési megállapodása értelmében a két vállalat közösen készíti el és népszerűsíti a Flyme platform következő változatát, mely immáron Android helyett Ubuntu Touch alapokból építkezik. A Kínában és Európában 2015 első negyedévében debütáló készülékek a Canonical teljes szoftveres ökoszisztémájával együtt érkeznek, ám a Meizu és az Alibaba szoros kapcsolata miatt valószínűleg az utóbbi szolgáltatásai is integrálásra kerülnek, legalábbis az ázsiai régióban.

A szoros ütemterv miatt a Meizu új modellek tervezése helyett a jelenlegi portfóliójának néhány tagjára telepíti majd az érintőkijelzőkhöz optimizált Linux felületet, melyek között minden valószínűség szerint az MX4 is szerepelni fog. A Canonical platformjának legnagyobb dobása, hogy a köré épülő telefonokat vagy tableteket külső monitorhoz és billentyűzethez csatlakoztatva, azok lényegében teljes értékű asztali számítógépként is használhatók, természetesen az ARM architektúrából eredő korlátokkal.

A Meizu és a Canonical már az idei Mobile World Congress során működés közben is megmutatta az MX3 Ubuntu Touch operációs rendszert futtató változatát, ám az végül sosem került piacra.

Azóta történt

  • Nem lesz kicsi a Meizu m1 mini

    Az előzetes információk szerint 4,7 hüvelykes kijelzővel és nyolcmagos processzorral rendelkezik a Meizu következő „mini” mobilja.

Előzmények

  • Tényleg ütős lett a Meizu MX4 Pro

    Megérkezett a Meizu abszolút csúcsmodellje, amely a korábban már kiszivárgott specifikációkkal a legnagyobbal ellen kíván harcba szállni.

  • November 19-én érkezhet az MX4 Pro

    Meghívókat küldött ki a Meizu egy november 19-ei pekingi eseményre, amelyen minden bizonnyal az MX4 felturbózott változata kerül leleplezésre.

  • Meizu MX4 - reformkonyha kínai módra

    Két év után ismét náluk járt egy Meizu, és megint furán néztünk a sajátos Flyme OS-re. Azonban a különleges Android variáció mögött remek telefon lapul, kár hogy nálunk nem forgalmazzák.

  • Ismét felbukkant a Meizu MX4 Pro

    Két jobb minőségű kép is kiszivárgott a bejelentés előtt álló, felturbózott Meizu MX4-ről, amely a Pro névvel különböztetné meg önmagát az alapkészüléktől.

Hirdetés