Két hónapon belül Oreóra vált az Essential PH-1 is

Sokat vártunk Andy Rubin közel kávamentes okostelefonjától, és bár az Essential PH-1-et még nem állt módunkban kipróbálni, az első tesztek szerint még nincs teljesen rendben a Snapdragon 835 által biztosított rendszersebesség, és hiába a nehezen hajlítható titán ház, ha a rideg burkolat miatt a törésállóság sem az igazi.

Az első komolyabb frissítés még Android Nougaton alapul, ám számos teljesítménygondot orvosol
Az első komolyabb frissítés még Android Nougaton alapul, ám számos teljesítménygondot orvosol (forrás: Droid-Life) [+]

A késések után mindenesetre az Essential csak elkezdte az 5,71 hüvelykes, 1312 x 2560 pixeles IPS panellel szerelt különlegességet kiszállítani, a legfrissebb, NM164 build számú frissítés a Droid-Life szerint pedig számos teljesítménygondot orvosol, például a görgetéskor előforduló dadogásokat. Ez az update továbbra is Android 7.1.1-en alapszik, szeptemberi biztonsági csomaggal, de már készül a 8.0 Oreo frissítés is. Egy Reddit beszélgetésben a gyártó szoftverért felelős alelnöke, Rebecca Zavin azt is megerősítette, hogy a 8.0-s frissítés a következő 1-2 hónapban befut, plusz a PH-1 rendszerének kernel kódját és képfájljait is közzéteszik, hogy a fejlesztők hozzáférhessenek.

360 kamerát is lehet hozzá venni
Az Essential PH-1 hátlapjára mágnesezhető 360-as kamera csak egy az érkező kiegészítők közül [+]

A PH-1 különlegessége, hogy a hátlapjára mágnesezhető több kiegészítő, ebből a 360-as VR kamera már el is érhető. A TechCrunch úgy hallotta, számos további toldalék készül Andy Rubin boszorkánykonyháján, az egyik pedig egy olyan high-end audio kiegészítő lesz, amelyik visszahozza a 3,5 milliméteres fülhallgató-kimenetet. Ezzel a telefon ugyanis nem rendelkezik, aminek áthidalására USB-C - jack átalakítót mellékeltek a csomagolásban. A megjelenés és az ár nem ismert, mindenesetre a TechCrunch szerint a modul prototípusai már tesztfázisban vannak, és nem is tévedtek: az Essential éppen az imént erősítette meg az értesülést Redditen.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés