Két nap múlva startol a Xiaomi 14

A kínai bemutatóról van szó két modellel és HyperOS rendszerrel.

Az autóiparban jellemző a frissen piacra került modelleket és változatokat a következő esztendő évszámával ellátni, és ilyen értelemben a Xiaomi 14 is a márka 2024-es csúcsmodellje lesz, és jövőre fog belőle fogyni a legtöbb. Kínában viszont már 2023. október 24-én bemutatkozik az alap és a Pro modell, és elérhető is lesz még idén, hogy aztán a Xiaomi 14-ek útja várhatóan 2024 elején folytatódjon nemzetközi vizeken.


(forrás: Weibo) [+]

A páros azzal a Snapdragon Gen 3-mal várható, amit várhatóan ma jelent be a Qualcomm, és persze a Leica fémjelzésű kameraszett is kiemelkedően fontos lesz. Kínában pedig a minap debütált HyperOS operációs rendszert futtatják majd a mobilok, amely tulajdonképpen az Android komolyabb gyártói átirata. Tegyük hozzá, hogy ez a variálás Kínában könnyebben belefér, hiszen nincsenek jelen a Google szolgáltatások. Európában és a többi piacon várhatóan marad az Android és a MIUI köntös.

Előzmények

  • Ilyen lesz a HyperOS

    Néhány képernyőfelvétellel máris közelebb kerültünk a Xiaomi hamarosan hivatalosan is bemutatkozó felhasználói felületéhez.

  • A HyperOS váltja a MIUI-t

    A Xiaomi vezérigazgatója hivatalosan is bejelentette az új platformot, ami a Xiaomi 14-es szériával mutatkozik be.

  • Reálisnak tűnő Xiaomi 14 specifikáció szivárgott ki

    Egy nem kimondottan ismert forrás tette közzé a Twitteren/X-en a Xiaomi 14 széria alapmodelljének részleteit, amik viszont nem tűnnek valószerűtlennek.

  • Xiaomi 13 - felnőni nehéz

    A kínaiak viszonylag kompakt csúcsmodellje a Leica kamerára és a Snapdragon 8 Gen 2-re helyezi a hangsúlyt, s más hasznos újítások is érkeztek bele, mégsem lett tökéletes a végeredmény.

Hirdetés