Két noccsmentes mobil vált Android 10-re

A Nokia 8 Sirocco és a Vivo Nex 3 5G jelez: telepíthető az aktuális főverzió.

Amíg az új Nokia csúcskészülék érkezésére várunk (már jó ideje, a HMD korszak tapasztalatai alapján mindenesetre nem érdemes türelmetlenkedni), az utóbbi vállalat által menedzselt brand elkészítette az Android 10 frissítést egy régire. A Nokia 8 Sirocco éppúgy egy klasszikust idézett meg (a Nokia 8800 Siroccót), mint más készülékei, persze modern formában.


Egykezes méret, letisztult forma és remek kijelző: a Nokia 8 Sirocco [+]

Az is igaz, hogy 2018-ban a 2017-es Snapdragon 835-öt futtatva vastagon aláhúzta, hogy a HMS Global egyszerűen képtelen egy terméket a tervezőasztaltól gyorsan a piacra juttatni. Ettől még az új Sircco mutatós és fürge lett, és bár maradtak kávái, legalább szenzorsziget nem kontárkodott a jófajta QHD-s POLED panelbe. Android 10-zel a fedélzeten most pedig ismét kellően modern a szoftver, és frissítésekben abszolút nem lehet panasz a HMD Globalra.

A Vivo Nex 3 5G
A Vivo Nex 3 5G

Másképp noccsmentes a Vivo Nex 3 5G: konkrétan száműzött minden méretesebb terepelemet az előlapról, ami nem kijelző, a szelfikamera így motorikusan emelkedik ki felülről. A hátsó 64 + 13 + 13 megapixeles trióra sem lehet panasz, és most már az Android főverzió számozására sem: ez a telefon is frissíthető a legújabbra.

Előzmények

  • Elérhető az Android 10 a Nokia 7.2-re

    Egyre több HMD-s mobil futtatja a legfrissebb Android főverziót, most az egyik legnépszerűbb széria friss tagja kapta meg a frissítést.

  • Frissíti a Vivo a Nex 3 5G-t

    A tavaly bemutatott csúcsmodell idén is aktuális kiadással folytatja pályafutását.

  • Android 10 bemutató

    Oda az édességes név, van viszont rendszerszintű sötét téma, (majdnem) teljes képernyős gesztusvezérlés, hajtogatható eszköztámogatás és a remény, hogy a frissítések gyorsabban jönnek – de érdekel ez még bárkit?

  • Nokia 8 Sirocco - tudja, honnan fúj a szél

    Ezúttal jó irányba halad a nosztalgiavonat: az új Nokia 8 gyönyörű, villámgyors, lényegre törő és igyekszik minden fontosat biztosítani. Kár, hogy késve érkezik az állomásra.

Hirdetés