Két újabb Samsungból készül katonai változat

A Galaxy S23 és a Galaxy XCover 6 Pro is kapott Tactical Edition változatot, kifejezetten katonai használatra és igényekre igazítva.

Szinte napra pontosan három évvel ezelőtt, 2020-ban mutatta be a Samsung a Galaxy S20 Tactical Editiont, mely az amerikai védelmi minisztérium igényeihez igazított hardveres és szoftveres extrákkal ellátott Galaxy S20 volt. Ma a Samsung bejelentette, üzleti szolgáltatásként partnereinek az S20 Tactical Edition sikere után a Galaxy S23-at és az XCover 6 Prót is kínálja katonai kivitelben. Alapvetően a két telefon hardvere nem változik, így az S23 megtartja a Gorilla Glass Victus+ edzett üveget és alumínium keretet IP68-as védelemmel, az XCover 6 Pro pedig mellé még a MIL-STD810H minősítést is, de mindkét mobiltelefonhoz készül egy egyedi védőtok, amivel a telefont az egyenruha mellkasára vagy csuklójára lehet csatlakoztatni.

A speciális tok
A speciális tok (forrás: Samsung) [+]

A szoftverben van éjjellátó mód, lopakodó mód, ami az LTE-kapcsolatot és e-911-es kapcsolatot is letiltja, a telefonok képesek taktikai rádiórendszerekhez, drón feedekhez, lézeres távolságmérőkhöz, külső GPS-eszközökhöz csatlakozni. Mindkettő támogatja a DeX-et, bár a Qualcomm SoC-k és a hardver egyéb elejei nem változnak. A szoftver az NSA standardjainak megfelelt, akár titkosított kommunikációra is használható, megvan a DualDAR titkosítás, a CBRS, a privát LTE. De akadnak extra szoftverek is (ATAK, BATDOK), melyeket a Samsung együttműködésével fejlesztettek, a tok pedig extra csatlakozási lehetőségeket is biztosít.

Az XCover 6 Pro megtartja a cserélhető akkumulátort isAz XCover 6 Pro megtartja a cserélhető akkumulátort is Az XCover 6 Pro megtartja a cserélhető akkumulátort is (forrás: Samsung) [+]

A két készülék 2023 nyarától lesz elérhető a hozzá tartozó tokokkal kábelekkel együtt, végfelhasználóként megvásárolni viszont nem lehet majd, az USA védelmi minisztériuma és egyéb szervek arzenáljába kerül csak be.

Előzmények

Hirdetés