Két ütős Redmi érkezéséről pletykálnak

Vannak momentumok a mobilpiacon, amelyek akkor is emlékezetesek maradnak, ha történetesen más kontinensen, más közönség előtt, más nyelven jelentenek be valamit. Ilyen volt az immáron önálló Redmi brand és a Note 7 kínai premierje, amire már csak azért is felkapták olvasóink a fejüket, mert várhatóan idővel nálunk is kiköt a Gorilla Glass 5 szendvicsbe foglalt, Snapdragon 660-nal süvítő, apró noccsal büszkélkedő phablet.

A Redmi X állítólagos posztere
A Redmi X állítólagos posztere (forrás: Playful Droid)

Addig persze pár körben a kínai vásárlók lerabolják a készleteket, mindenesetre folyik a munka a Redmi boszorkánykonyháján, hogy a Note 7-re is rálicitáljanak. A minap több publikáció is közölte a fenti posztert, ami egy Redmi X nevű ketyere érkezésére utal, ugyanakkor több nagyobb sajtóorgánum is figyelmeztetett: az ígéret szerint képernyőbe integrált ujjlenyomat-olvasóval szerelt cucc befutására nem szabad mérget venni. Elvileg február 15-e a bemutatódátum, ami a kínai tavaszünnep utolsó napjára esik.


Papíron roppant ütős lett a Note 7, mi is várjuk már a tesztlehetőséget [+]

Magabiztosabbak a GSM Arenán megjelent értesülések, miszerint nemsokára Pro variánst kaphat a Note 7, Lu Weibing Redmi vezérigazgató ugyanis megkérdezte, akar-e a közönség abból 3/32-es variációt, avagy mindjárt 4/64-es és 6/128 GB-os kiszerelésekkel nyissanak, az utóbbi bejegyzést Lei Jun Xiaomi vezérigazgató pedig újraposztolta, mintegy megerősítve ennek a valószínűségét. A Note 7 egyébként 48 megapixeles Samsung ISOCELL hátlapi főkamerával startolt el, a Pro hasonló felbontású IMX587 Sony szenzort kaphat. A combosabb kiszerelés pontos premierdátuma nem ismert, a 6,3"-es képátló és a cseppszerű bevágás mindenesetre maradhat, míg a Snapdragon verzió a még ütősebb 675-re válthat.

Előzmények

Hirdetés