Két Xperia vált Android 10-re

Az Xperia 10 és 10 Plus hosszúkás, mozis képarányt idéző paneljén immár a legfrissebb Android főverzió jelenik meg.

A Sony egykor egész gyors rendszerfrissítéseiről volt híres, ám ahogy az eladások és a bevételek megcsappantak, úgy válhatott szűkösebbé a szoftverre fordított keret. A lényeg azonban az, hogy a múlt télen bemutatkozott Xperia 10 és 10 Plus végre jelez: telepíthető rá az Android 9 Pie-t váltó, édességes nevet elhagyó tízes főverzió.

Az Xperia 10 Plus hátulról [+]

Vele együtt olyan nyalánkságok érkeznek, mint az újfajta gesztusvezérlés, a sötét rendszertéma és a biztonságot, GPS használatot érintő változások. A márciusi biztonsági hibajavító csomag nem éppen a legfrissebb, a lényeg azonban az, hogy a 2020 elejére ígért update csomag végül befutott – jobb később, mint soha, avagy tele hibával, ami az Xperia XZ2 és XZ3 Android 10 tulajdonosait bosszantotta.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Sony

Előzmények

  • A Sony Xperia 10 II is bemutatkozott

    A csúcsmodellek mellett a középkategóriát is aktualizálta a Sony.

  • Sony Xperia 10 - aránytalan

    Formai szempontból újratervezés történt, ami rengeteg előnnyel és legalább ugyanannyi kényelmetlenséggel jár, de a kisebb Xperia 10 még így is szép lett. Csak kiforratlan és nagyon drága.

  • Sony Xperia 10 Plus - szédül a magasban

    Az egyedi formaterv és a merész ötlet mindig értékelendő, viszont ez a felszereltség, ennyi hibával és béna aprósággal, műanyag házban korántsem állja meg a helyét a középkategória tetején.

  • Sony Xperia XZ2 - legyen valami rezgés

    A haptikus visszajelzéseket adó dinamikus rezgőmotor inkább mókás, mintsem hasznos, külsőleg jóval kevésbé egyedi elődeinél, viszont összességében nagyot lépett előre.

Hirdetés