Kevlárba burkolták a Vernee Active-ot

Ahhoz képest, hogy a Vernee Active nagyjából minden létező minőségbiztosítási sztenderdnek (IP68 és MLT-STD 810G) eleget tesz, teljes fém házat kapott, kevlárburkolatot  a hátlapra és megerősített alumínium-ötvözet keretet, a készülék határozottan mutatós és nem utolsó sorban aránylag visszafogott méretű. A meglehetősen jól felszerelt strapamobil 156,7 x 80 milliméter, viszont a két oldalon ívelt kialakítás ellenére sem valami vékony, pontosabban 11,2 milliméter vastag, amihez 189 grammos tömeg társul.

A 2.5D kialakítású üveggel védett, 5,5 hüvelykes, légrésmentes technológiát használó JDI IPS panel 1080 x 1920 pixel felbontású, amit a képek alapján masszív kávák védenek, amely elvileg vizes, vagy sáros állapotban is hajlandó működni. Fizikai kezelőgombok nincsenek, leszámítva egy dedikált gyorsgombot, ami energiahatékony módba vágja a rendszert szükség esetén.

A hardver korrekt, a lóerőt a MediaTek 16 nanométeres Helio P25-ös szettje biztosítja 6 GB rendszermemóriával és 128 GB eMMC 5.1-es szabványú, bővíthető belső tárhellyel. Noha a lapkakészletnél láttunk már erősebb ajánlatot, a memóriakiosztás igen tisztességes, főleg strapamobil kategóriában. Van NFC, OTG képes Type-C USB csatlakozó, Pump express gyorstöltés 18 wattos teljesítménnyel a 4200 mAh-s telephez, teljes hálózati frekvenciatámogatás Cat.6-os LTE mellett, navigálni pedig a GPS és a GLONASS rendszere segít.


[+]

Az ujjlenyomat-olvasó a hátlapra került, fölötte egy f/2,2 apertúrájú, 16 megapixeles Sony szenzor figyel, míg szelfizni a 8 megapixeles előlapi egységgel tudunk.Elképzelhető, hogy a hátlapi kamera optikai képstabilizátort is kapott, ezt viszont nem sikerült minden kétséget kizáróan megerősíteni. A képek alapján viszont úgy látjuk, a 3,5 milliméteres jack csatlakozó sem maradt le. A készülék Android Nougatra épített VOS-t futtat, árat egyelőre nem tudunk, jelenleg a gyártó hivatalos oldalán lehet feliratkozni.

Előzmények

  • A Vernee is Mixel

    Mondjuk, Vernee Mix 1-re nem emlékszünk, de a Mix 2 hamarosan érkezik. A Verneetől ugyanakkor kicsit több egyediséget vártunk volna.

  • Vernee Mars Pro - a bolygó másik oldala

    A Vernee modellfrissítése vastagabb hardvert és akkumulátort nyújt, az árcímke viszont kedvezőbb lett, ami kárpótol a továbbra is kissé ingerszegény megoldásért.

  • Vernee Thor E - E, mint energia?

    Majdnem megduplázták az eredeti Thor akkumulátorát, ez érződik is az üzemidőn, ugyanakkor nem fejlődött sokat a készülék, több szempontból vissza is lépett az elődhöz képest.

  • Vernee Mars - jó ez a csoki, csak már ettem ilyet

    Megint egy űrbéli nevű telefon jött a feltörekvő gyártótól, ez is össze van rakva rendesen, de nem nyújt semmi meglepőt. Ettől még lehet sikere.

Hirdetés