Kiderült pár részlet a OnePlus koncepciókészülékéről

A jövő heti CES-en debütáló prototípus motorikus rendszer nélkül rejtheti el kameráit.

A OnePlus tavaly megduplázta mobiljai számát, és többek között a hazai szolgáltatóknál is felbukkant, idén pedig a BBK Electronics alá tartozó társaihoz, az Oppóhoz és a Vivóhoz hasonlóan kész koncepciókészülékekkel borzolni a kedélyeket. Sokan összehajtható képernyős okostelefonra számítottak, ám az első előzetes inkább hagyományos formát vetít előre, ügyes dizájnelemekkel. Íme:

A bizonyos szögekből észrevetetetlen lencserendszert a gyártó láthatatlan kamerának, a hatáshoz bevetett technológiát pedig elektrokromatikus üvegnek nevezi. Ilyesmivel a gépjárművek visszapillantó tükre esetében lehet találkozni, amely mondjuk az éjjel, hátulról beeső reflektorfény hatására elsötétedik, hogy ne vakítsa el a belenéző sofőrt vezetés közben. A prototípus a hátlapon végigvonuló, sajátos ívekkel érkezhet, ami alapján az Ice Universe megrajzolta saját elképzelését:

A fenti videó széleken lekanyarodó üveget és a meglehetősen ívelt sarkokat is előrevetít, és a megszokott, sokak által kedvelt némítókapcsoló is szerepet kap. A készüléket a OnePlus január 7-től demózza Las Vegasban, ekkor fognak kiderülni a specifikáció, és vélhetőleg az is, hogy nagy darabszámban sose lehet majd megvásárolni – de az is lehet, hogy egyetlen modell nem kerül forgalomba. A Concept One név mindenesetre további prototípusok érkezését vetíti előre.

Előzmények

Hirdetés