Kínában már kapja az Android 13-at a Xiaomi Pad 5

Ez az első táblagép, melyre telepíthető lesz a MIUI 14-es felület, globális start áprilisra várható.

Gyorsabb, átláthatóbb és új funkciókat is tartalmaz az Android 13-on alapokon nyugvó MIUI 14-es, melyet elsőként a Xiaomi Pad 5 kap meg a márka táblagépei közül. A 2022 decemberében bemutatott szoftver a kínai régióban már nyilvános frissítésként elérhető, a Xiaomiui információi szerint a globális, így az EU-s start áprilisra várható.


[+]

A MIUI 14-es frissítés 4 GB-ot nyom a kínai Pad 5-re, vizuális és energiahasználati optimalizációkat tartalmaz, valamint kevesebb memóriát igényel futása során. Benne vannak ezen felül az új widgetek, melyek között találni a főképernyőre kitűzhető virtuális növényeket és állatokat, szuperikonokat, ezek mind személyre szabhatók. A főképernyőn a mappák is ezentúl kiemelik azokat az alkalmazásokat, melyeket a felhasználó legtöbbször használ. A kereső gyorsabb és pontosabb, valamint bejövő hívásokat könnyebb lesz a táblagépen fogadni. A kínai szoftver ezen felül a MI AI hangasszisztenshez és a családi megosztáshoz is kap frissítéseket.

A kínai frissítés 4 GB-ot nyom.A kínai frissítés 4 GB-ot nyom. A kínai frissítés 4 GB-ot nyom. (forrás: Xiaomiui) [+]

A Xiaomi Pad 5 két éve, 2021-ben jelent meg, akkor Android 11-gyel, ez a második frissítése, melyet megkap. A kínai szoftver a 2023 januári biztonsági csomagot tartalmazza, várhatóan a globális kiadás újabb lesz. A Pad 5 mellett a Pad 5 Pro, a Pad 5 Pro 12.5, a Pad 5 Pro 5G és a Redmi Pad hivatalos még a MIUI 14-es frissítésre a későbbiekben.

Előzmények

Hirdetés