Kínai gyártók már a Snapdragon 888 utódját tesztelik

Új, ARMv9-es architektúrával, Kryo 780 processzormagokkal, Adreno 780 grafikai egységgel és komoly adatkommunikációs modemmel hozhat komoly vérfrissítést a rendszerchipek világába a Qualcomm.

Jelenleg SM8450 kódnéven fut az a Qualcomm rendszerchip, amit a Snapdragon 888 utódjának, azaz a jövő évi csúcslapkának szán az amerikai illetőségű cég. Korábban már innen-onnan lehetett hallani arról, hogy mi kerülhet az új chipbe, most azonban a Digital Chat Station már azt állítja a Weibón, hogy a kínai top gyártók már tesztelik is a közeljövő bivalyerős mobillapkáját.

A friss Weibo-poszt (gépi fordításban)
A friss Weibo-poszt (gépi fordításban) [+]

Komoly fejlesztéseket hozhat ugyanis az SM8450: a gyártástechnológia 4 nanométeresre válthat, az architektúra pedig szintén megújul az ARMv9-cel. Kryo 780 fantázianevű chipre számíthatunk ARM Cortex alapokon, a grafikai egység egy Adreno 730 nevű lehet, a képfeldolgozó pedig a Spectra 680 lesz. Az új, X65 nevű 5G-modem Wi-Fi 6E-kapcsolattal és Bluetooth 5.2-vel érkezik, 5G terén pedig 1 GHz-es mmWave letöltésre és 400 MHz-es Sub-6 D kapcsolatra lesz alkalmas.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés