Kint lesz a Xiaomi a CES-en

A Xiaomi tekintélyes szeletét birtokolja a világ legnagyobb mobilpiacának, és pont amikor kissé kezdtek a mutatók a Kínai Népköztársaságban visszaesni, előrántották a Mi Mixet és a Mi Note 2-t a tarsolyukból, így megint mindenhol róluk beszélnek. Nyilván továbbra is pörögnek az alsóbb kategóriás mobilok, és India is beleszeretett Lei Jun telefonjaiba, igazi, globális jelenlétről azonban nem lehet beszélni. Még.


[+]

Jelzésértékű lehet, hogy a Xiaomi először látogat el a Las Vegas-i CES kiállításra, ahol tavaly a LeEco is megjelent, és láss csodát: ősszel Amerikába érkeztek a mobiljaik. Azért a nyugati jelenlét nem teljesen szokatlan a Xiaominak: nem véletlenül csalták át Hugo Barrát a Google-től a nemzetközi részleg élére, és az idei MWC-n is ott voltak, igaz, szűk körben. Ez mégsem jelentett komoly nemzetközi nyitást, így a telefonjaik más csatornákon jutnak el például hazánkba.

Az állítólagos Xiaomi Mi 6 is kiszivároghatott, ez is esélyes a CES-es startra
Az állítólagos Xiaomi Mi 6 is kiszivárgott, ez sem zárható ki a CES-es startból (forrás: AndroidPure) [+]

Nincs tehát garancia arra, hogy a 2017. január 5-8-a között megrendezésre kerülő CES-en megváltozik minden, a Xiaomi Twitter-csatornája mindenesetre egy „vadi új, nemzetközi termék" bemutatását ígéri, és ez két szempontból is izgalmas. A tippek már megkezdődtek: a kütyü talán az egyre többször megemlített Mi Mix Nano lehet, ám ennél is fontosabb a nemzetközi szó, ami már a globális nyitásra utalhat, vagy legalábbis az amerikaira, ha már ott mutatják be. Egy kávamentes kijelzővel szerelt mobil, élőben, biztosan jó pontokat szerezne.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés