Kirakja a Play Áruház a hívásrögzítő alkalmazásokat

Május 11-től új szabályzatot vezet be a Google, aminek értelmében a Play Áruházba felkerülő appok nem használhatják a Kisegítő lehetőségek API-t hívásrögzítésekhez.

Az Android 10-től kezdődően tűnt el a natív hívásrögzítés lehetősége az operációs rendszerből, külső programokkal azonban továbbra is lehetősége volt a felhasználóknak a hívásokat rögzíteniük. Ezt szünteti most be a Google, a változtatással azok az alkalmazások, melyek nem egy rendszer előre telepített részei ezentúl nem használhatják fel az Accessibility (Kisegítő lehetőségek) API-t a telefonhívások hangfolyamának rögzítéséhez. A jelenleg a Play Áruházból még letölthető hívásrögzítő alkalmazások is használhatatlanná válnak május 11-et követően. A Google a változó adatvédelmi törvényekre adott reakcióként lépi meg ezt a dolgot, írja az Android Authority a Google fejlesztői tájékoztatójára hivatkozva.

Az EU-s törvények például szigorúan szabályozzák a hívásrögzítést.
Az EU-s törvények például szigorúan szabályozzák a hívásrögzítést. [+]

Kivételt képeznek azonban a rendszerben előre telepített programok. Így például a Google Pixel készülékeken, vagy azokon a Xiaomi mobilokon, amin a Mi tárcsázó az alapértelmezett telefonálásra használt program a MIUI-ban, továbbra is elérhető marad natívan a hívások rögzítése. Ezekben az esetekben ugyanis a beérkező hangfolyam eléréséhez nincs szüksége az előbbiekben említett API-t használnia a programnak, vagyis nem sérti a Google Play frissített szabályzatát. A harmadik féltől származó alkalmazásokat, melyek nem tesznek eleget az új szabályzatnak, vélhetően törölni fogják a Play Áruházból.

Azóta történt

Hirdetés