Kisebb biztonsági frissítést adott ki a Google néhány Nexushoz

A tegnapi napon a Google kiadott egy kisebb biztonsági frissítést néhány Nexus készülékre, egész konkrétan az LG Nexus 4-ről, az LG Nexus 5-ről, a Motorola Nexus 6-ról, az Asus Nexus 7 (2013)-ról és a HTC Nexus 9-ről van szó. Minden eszköz esetén 5.1.1-es verzión marad a rendszer, a build szám pedig LMY48M-re változik, szolgáltatónál vásárolt példányok esetén ez valamelyest eltérhet.

LG Nexus 4
A lassan harmadik születésnapját ünneplő Nexus 4 is megkapja a frissítést. [+]

A Google (és nem mellesleg a Samsung is) nemrég ígéretet tett arra, hogy havi rendszerességgel adnak ki biztonsági frissítéseket a telefonokhoz, ezt a közelmúltban terjengő „Stagefright-sebezhetőség" kapcsán jelentette be a két cég. A frissítés OTA módon történhet minden készülék esetén, körülbelül 20-30 megabájtos csomaggal kell számolnia a felhasználónak.

Előzmények

  • Google Nexus 6 - hatosfogat

    Jócskán megnőtt a Google új referenciamobilja, és minden földi jóval meg lett áldva optikai képstabilizátortól a QHD-s kijelzőig, ám az árcédulára is vastagabban írták fel a végösszeget.

  • Google Nexus 9 - ötödik fokozat

    A Google és a HTC 64 bites referencia-táblagépe komoly előrelépés hardveresen és szoftveresen egyaránt, ám a verziószám mellett az árképzés is felfele változott. Enyhítő körülmények azért vannak.

  • Google Nexus 5 - Android csokoládéba mártva

    A legújabb Android referenciamodellt idén is az LG gyártja, a specifikáció alapján egy igazi csúcsgépről van szó: Full HD kijelző, LTE és Snapdragon 800 került bele.

Hirdetés