Kisebb csíkszélességű chipet nem, nagyobb kamerákat viszont kaphat az iPhone 13

Kezdenek gyűlni az idei iPhone család hardveres pletykái – egyelőre maradhat a Mini a palettában.

Közzétette negyedéves pénzügyi jelentését a TSMC, amely az Apple által tervezett mobilchipeket gyártja, az A14 Bionic és az M1 esetében 5 nm-es, rendkívül fejlett node-on. A tajvani félvezető óriás annyira előrehaladott állapotban van 3 nm-es, még kisebb csíkszélességű gyártástechnológiájával, hogy sokan úgy tippelték: már az iPhone 13 és az Apple A15 Bionic áttérhet a még kisebb fogyasztást és/vagy nagyobb teljesítményt hozó node-ra, ám azt a TSMC csak 2022-re ígéri, hosszabb ciklussal számolva csúcsmegoldásként.

Az iPhone 13 Pro lehetséges formája
Az iPhone 13 Pro lehetséges formája (forrás: 91Mobiles)

Az iPhone 13 fejlesztése persze csak emiatt nem áll le, a 91mobiles például hozzájutott pár 3D renderképhez, amely a Pro modell esetében kisebb előlapi noccsot, ám nagyobb hátlapi kameraszigetet vizionál, plusz maga a készülék is egy picit meghízhat. A készülék a CAD fájl alapján 146,7 x 71,5 x 7,6 milliméteres lehet, a főkamera pedig megkaphatja az iPhone 12 Pro Max rendkívül fejlett, szenzorszintű képstabilizálását.


Üdítő méretopciót kínált tavaly az iPhone 12 Mini, és idén még várhatóan befut a folytatása [+]

Az almások topmodelljei a neves elemző, Ming-Chi Kuo szerint maradnak 6,1"-es, illetve 6,7"-es képátlónál, és állítólag idén még lesz új iPhone Mini 5,4"-en, jövőre viszont már nem. Ennek az oka a hiánypótló, apró méret ellenére mutatott, visszafogott érdeklődés. Igaz: egy azon évben, jóval olcsóbban és a Mini előtt jött ki az új iPhone SE, ami biztosan nem tett jót az 5G-s apróság eladásainak.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Apple

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés