Kiszivárgott a Samsung DeX Pad

Már decemberben elkezdtek arról pletykálni, hogy új formát kaphat a DeX állomás, amellyel (USB-C porton csatlakozva) a Galaxy készülékekből, monitor, billentyűzet és egér segítségével asztali munkakörnyezetet lehet varázsolni, persze hardveres és szoftveres korlátokkal.


A tavalyi DeX állomás, rajta a Galaxy S8+-szal [+]

Az új DeX Pad álló helyett fektetett helyzetben várhatja a Galaxyk csatlakozását, és arról is szólt a fáma, hogy ez lehetővé és praktikussá tenné a mobil érintőfelületének használatát tapipadként, így kispórolva az egeret az egyenletből (és potenciálisan a billentyűzetet, ha az is megjelenhet a mobilkijelzőn).

Az új DeX Pad renderképe
Az új DeX Pad renderképe (forrás: Evan Blass) [+]

Evan Blass – ki más – két hitelesnek tűnő renderképhez is hozzájutott, megerősítve a korábbi értesüléseket. A DeX Pad hátulján továbbra is két hagyományos USB port, egy USB-C kimenet a töltéshez és egy HDMI port pillantható meg a monitor irányába.


Az új DeX Pad renderképe (forrás: Evan Blass) [+]

Jack kimenet továbbra sincs, a második képről viszont kiderül, hogy miért: bőven jut hely alul a megfelelő kábel mobilos csatlakoztatására, köszönhetően az új formának. Eddig egyébként HDMI és Bluetooth vonalon lehetett a hangot külső hangszórókra továbbítani, most a dolog praktikusabbá válhat. A leleplezésre alighanem a Galaxy S9 február 25-ei bemutatójával egy időben kerül sor.

Előzmények

  • Megindult az Oreo a Galaxy S8-akra

    Lezárult a béta program, az érintett készülék felhasználóinak egy része már meg is kapta a véglegesnek mondható rendszert.

  • Lila dalra kelt egy Galaxy S9

    A frissen kiszivárgott Lilac Purple variáns mondjuk inkább mályvaszínű, mindenesetre elég vagány. Visszatérhet a korall kék szín, de feketében és ezüstben is pompázhat a két új Galaxy.

  • Jövőre megújulhat a DeX

    A Galaxy S9-cel debütálhat a DeX Pad, a mobilból asztali rendszert varázsoló DeX állomás lapos, asztalon fekvő továbbfejlesztése.

  • Samsung Galaxy Note 8 - hass, alkoss, gyarapíts!

    Visszaül a trónra a produktív mobilok királya és dupla hátlapi kamerával kattintgat. Az árazás viszont olyan erősre sikeredett, hogy az S Pen színaranyból is lehetne.

Hirdetés