Kiszivárogtak az új Nexus mobilok specifikációi?

Hónapok óta hallani, és most már egyre biztosabb, hogy az LG és a Huawei gyártja a következő Nexus készülékeket, egy-egy okostelefont. Az LG a kisebbik referenciamodellért lehet felelős, és az @OnLeaks belső információi alapján tudni véli, hogy a szóban forgó Android M-es készülék 146,9 x 72,9 x 9,8 / 8 milliméteres lehet. Az utóbbi két adat ívelt hátlapra utalhat, azaz a széleinél vékonyabb lehet az eszköz, mint középen. Az OnLeaks előlapi hangszórókról, hátlapi ujjlenyomat-olvasóról és USB-C csatlakozásról beszél. A fémkeretes készülékház 5,2 hüvelykes megjelenítőt rejthet.

Huawei Ascend Mate 7 hátulról
A Mate7-tel a Huawei már bizonyította, hogy a prémium anyaghasználat és a biometrikus azonosítás sem okoz gondot nekik

A Huaweinek igencsak jól megy mostanság Kínában és világszerte, és egy Google-lal közösen megalkotott készülék igen komoly presztízsértékkel bírhat odahaza és a külpiacon egyaránt. Az OnLeaks szerint a Huawei Nexus 5,7 hüvelykes képátlót és 159,4 x 78 x 8,6 / 6,6 milliméteres házat kaphat (alighanem fémborítással), illetve szintén előlapi hangszórókat és hátlapi biometrikus szenzort, ami egyébként rendszerszinten támogatott dolog az Android M-től kezdve. Ez a készülék is szimmetrikus USB-C csatlakozóval érkezhet. A hardverrel kapcsolatban az OnLeaks nem bocsátkozott találgatásokba, korábban viszont szóba került a Snapdragon 820 és a Kirin 950, bár még egyik SoC sem áll startra készen, a 820-as Snapdragon idén pedig biztosan nem lesz elérhető. Más források szerint a kisebbik új Nexus Full HD-s, a nagyobbik pedig QHD-s megjelenítőt kaphat. A bemutató az Android M-mel egy időben, valamikor ősszel várható.

Azóta történt

Előzmények

  • Huawei P8 - nekik nem 8

    Erős csúcskészülékkel rukkolt elő a Huawei, amely a küllem és a kamerák tekintetében is megszorongathatja a riválisokat, ám hiba is becsúszott a gépezetbe.

  • Google Nexus 6 - hatosfogat

    Jócskán megnőtt a Google új referenciamobilja, és minden földi jóval meg lett áldva optikai képstabilizátortól a QHD-s kijelzőig, ám az árcédulára is vastagabban írták fel a végösszeget.

Hirdetés