Kolosszális kameraszett a Mate 40 renderképein

A sima és a Pro verzió is maradhat a kör alakú hátlapi lencseelrendezésnél, csak az még terebélyesebb lehet.

Véletlen párhuzam vagy szándékos dizájnút, mindenesetre az előlapi kávák csökkenésével egyenesen arányosan megnőtt a csúcstelefonok hátlapi kamerarendszere, és a dolog odáig fajult, hogy egy Galaxy S20 Ultra esetében komplett sziget emelkedik ki az üveglap síkjából, mintha a Badacsony előtt tisztelegne.

A Mate 40
A Mate 40 (forrás: OnLeaks / Handsetexpert) [+]

Nem apró éppenséggel a P40 Pro kameraszigete sem, és a bal felső elrendezés átka, hogy asztallapra téve ezek a telefonok billegnek, ha az ember a képernyőt böködi. Ezért is hasznosabb a lencséket középre tájolni, az ujj is nehezebben lóg az ultraszéles kamera elé, és a Mate 40 család marad a felmenői dizájn mellett, legalábbis ha az OnLeaks renderképei megközelítik a valóságot.

A Mate 40
A Mate 40 (forrás: OnLeaks / Handsetexpert) [+]

Úgy tűnik, ha Huawei és 2020, akkor a túloldalon kötelező a kapszulaszerű kameravájat a szinte teljesen kávamentes OLED kijelzőn, ami bocsánatos dizájnbűn, mert a 3D arcazonosítás a P40-ek esetében kiemelkedően jól működik.

A Mate 40
A Mate 40 (forrás: OnLeaks / Handsetexpert) [+]

A sima Mate 40 hasonló mértékben kanyaríthatja le a 6,4"-esnek tippelt képernyőt hosszanti széleken, úgyhogy az OnLeaks szerint marad a bekapcsoló és hangerőszabályzó gomb, amelyeknek helye van egy okostelefonon. A forrás 158,6 x 72,5 x 8,9 milliméteres házra számít, a kamerarésznél 10,4 milliméteres vastagsággal. Hátul három optika fedezhető fel vélhetőleg három különböző látószöggel, és a képek alapján egyik sem periszkópos kialakítású.

A Mate 40 Pro megjelenítője jelentősebben lekanyarodik a széleken, így a készülék még előnyösebb képernyőarányt nyújthat.

A Mate 40 Pro
A Mate 40 Pro (forrás: OnLeaks / PriceBaba) [+]

Emiatt viszont hátrébb csúszhatnak a billentyűk, de legalább a Mate 30 Próval szemben a hangerőszabályzó megvan, legalábbis a nem hivatalos, ám állítólag megbízható információkból megalkotott renderképeken.

A Mate 40 Pro
A Mate 40 Pro (forrás: OnLeaks / PriceBaba) [+]

Hátul, ha lehet, még jobban kiemelkedik a kör alakú kamerasziget, és ezúttal négy lencsét tudunk megkülönböztetni egymástól, közülük egy pedig láthatóan periszkópos kialakítású.

A Mate 40 Pro
A Mate 40 Pro (forrás: OnLeaks / PriceBaba) [+]

Az optikák mérete alapján egyébként lehetséges, hogy 3D ToF kamera helyett valamilyen más, méretesebb kamera lesz a negyedik tag, mondjuk egy kisebb fókusztávolságú zoomlencse. A Mate 40 Pro a CAD fájlok alapján 162,8 x 75,5 x 9 milliméteres lehet, a kamerarésznél 10,4 milliméteres kiterjedéssel és a túloldalon 6,7"-es képátlóval.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés