Komolyan meggyötri új akkumulátorait az LG

Nem a Galaxy Note7 volt az első okostelefon, amelyik nagyobb számban elfüstölt, ám kétségtelenül ez a phablet kapta a legnagyobb publicitást, melynek a vége a teljes visszahívás lett. A Samsung január 23-án ismerteti a pontos részleteket belső vizsgálódásában, és a kiszivárgott hírek szerint az okokat az akkumulátor szűkös terében és a biztonságra figyelő szoftver hibájában találták meg. Az LG hamar jelezte, hogy náluk ilyen incidens nem történhetett volna meg, és a The Korea Herald beszámolója szerint nyomatékosítják, hogy a G6 és a közelgő csúcskészülékeik esetében is a biztonság a legelső szempont.

Ilyen lehet az LG G6 hőelvezetése
Ilyen lehet az LG G6 hőelvezetése

„Jelentősen növelni fogjuk zászlóshajóink minőségét és biztonságát, a vásárlóknak ugyanis ez egyre inkább az alapelvárása” – mondta Lee Seok-jong az LG Electronics részéről. A koreai lap szerint a G6 egyfajta mini réz hőelvezető csövet kaphat, és bár ez nem teljesen új a mobilok körében, segíthet a hardver által termelt hőt hatékonyabban eloszlatni. A fenti kép is a Korea Herald virtuális hasábjain jelent meg. „Ezen felül, az akkumulátorokat az európai és amerikai nemzetközi biztonsági standardokhoz képest 15%-kal nagyobb hőnek kitéve is leteszteljük. Továbbá olyan változatos beavatkozásoknak is alávetjük, mint a burkolat szöggel való felhasítása vagy nehéz tárgy ráejtése.”

Az LG magát a G6-ot is keményebb külső behatásoknak teszi ki tesztfázisban, ilyen a magas feszültség, a többszörös leejtés vagy az intenzív, hosszú használat hatásainak szimulálása, hogy az esetleges hibákat kiküszöböljék. A fenti, előzetes videóban a gyártó egyébként már célozgat a tartósságra és a vízálló kivitelre, az LG V-szériája pedig már alapból MIL-STD 810G védelemmel rendelkezik, úgyhogy komolyan lehet venni a koreai óriás ígéreteit. A G6 a tippek szerint február végén mutatkozik be és március 10-én kerülhet forgalomba.

Előzmények

  • Az LG árulkodik az G6-ról

    Az utca embere jól tapadó, nagy képernyős, de nem túl nagy és vízálló telefonról ábrándozik az LG videójában. Csak nem a G6 fogja valóra váltani ezen álmokat?

  • Március 10-én jöhet az LG G6

    Azt már eddigi is tudtuk, hogy az LG idei csúcsmodellje „nagyon hamarosan” érkezik, most viszont egy lehetséges dátum is előkerült.

  • Vízálló kivitelben gondolkodik az LG

    Nem csak a Galaxy S8 kapcsán indult meg a pletykagyár, most az LG jövő évi csúcskészülékéről tudtunk meg néhány érdekes lehetőséget.

Hirdetés