Korán érkezik idén a Xiaomi kameratelefonja

Nemsokára beroboghat és már Geekbench köröket fut a Xiaomi 14 Ultra.

Irigykedve vagyunk kénytelenek vizsgálni a Xiaomi kameratelefonjait, az Ultra szériához idehaza ugyanis nem könnyű hozzájutni, persze megannyi csatornával és lehetőséggel nem is lehetetlen. Az ok egyszerű: ha elitáras csúcsmobilról van szó, a Xiaomi még nem akkora húzónév a nemzetközi piacokon, mint az Apple vagy a Samsung, így nem gyárt kolosszális kameratárcsás készülékeiből annyit, hogy komolyabb piaci részesedésre tegyen szert Kína határain túl. Ehelyett Ázsia a fókusza, és várhatóan a Xiaomi 14 Ultrából is ott fogy majd a legtöbb.


A Xiaomi 13 Ultra [+]

Egy új tipp szerint a négy 50 megapixeles hátlapi kamerával várt újdonság viszont már a 2024-es MWC idején bemutatkozik odahaza, és akkor várhatóan Barcelonában is, ez pedig előrevetítheti a nagyobb nemzetközi figyelmet. Jelen állás szerint amúgy is a Mobile World Congressen debütál a Xiaomi 14 család, amely októberben indított Kínában, és talán az SU7 villanyautó is megtekinthető lesz a kiállításon. Ami a kameratelefon lencsetulajdonságait illeti, a főegység f/1,9-es rekeszről f/1,6-osra fejlődhet, még több fényt befogva, és továbbra is elérhető lehet az f/4-es állás az élesebb rajzolat és a mélységélesség változtatása érdekében.


[+]

A szenzor a Sony LYT-900-as egysége lehet, a kameratárcsára, a normál és az ultraszéles modul mellé pedig újfent két teleobjektív kerülhet. Végül és végre valahára az előlapon is elérhető lehet a 4K 60 fps videofelvétel – a 13 Ultra furcsa módon 1080p felbontással kellett beérje. Kisebb meglepetés, hogy a folytatás Snapdragon 8 Gen 3-mal látogatott el Geekbench 4 tesztre, méghozzá 16 GB RAM-mal és Android 14 rendszerrel, amelyen HyperOS fog futni. Ez a hardver lapul ugyanis a Xiaomi 14 és a 14 Pro házában.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés