Hirdetés

Közel a JBL Go 4 megjelenése

A hordozható mini hangszóró több országban is elérhető, az EU-ba áprilisra várható.

Az év eleji CES-en mutatta be a JBL frissített Bluetooth kiegészítőit, melyek között szerepel az Xtreme 4, a Clip 5, a Go 4, illetve két nagyobb Partybox. Az amerikai piac júniusig kell várja őket, az EU-ban pedig állítólag áprilisban már elindul az értékesítés, Kína és az Egyesült Királyság viszont már megkapta a legkisebb modellt, a Go 4-et. Az ár a UK-ben 39,99 angol font, ami 18 500 forintnak felel meg. A JBL korábban 50 dolláros és eurós árról beszélt.

Kék színbenKék színbenKék színbenKék színben Kék színben (forrás: JBL UK) [+]

A cég ígérete, hogy a legkisebb hangszórójuk sokkal robosztusabb hangzást és ütősebb basszust kínál majd, mint elődje, az áttervezett forma pedig tartósabb lesz, ahogy a pánt is. A beépített meghajtó 45 mm-es, 90 Hz és 20 kHz közötti frekvenciatartománnyal és 4,2 wattos ígért teljesítménnyel (jel-zaj arány > 85 dB). A hangszórótest IP67-es védelmet élvez, a 94,3 x 75,7 x 42,2 milliméteres ház pedig részben újrahasznosított anyagokból készült - 80% újrahasznosított műanyag és 100% újrahasznosított szövet. Tömege 190 gramm, ennek nagyját valószínűleg a 3,23 Wh-s (3,8 V / 850 mAh) lítium-ion polimer akkumulátor adja, amivel akár hét órán keresztül is képes folyamatosan zenét lejátszani a hangszóró. De van energiatakarékos mód, amivel az üzemidő kitolható kilenc órányira is.

Színvariációk egy témára
Színvariációk egy témára [+]

5.3-as Bluetooth kapcsolatot használ a JBL Go 4, van telefonos alkalmazás az irányításához, és az eszköz már támogatja az Auracast funkciót. Két hangszóró párosítható, és ilyenkor képes a két Go 4-es sztereóban szólni. 3,5 mm-es analóg csatlakozó nincs, csak egy USB-C, amit a töltéshez használhatunk. A korábbi sajtóközlemény szerint hat színben lesz elérhető a Go 4-es, de a JBL UK oldalán nyolcat listáz a webshop. A klasszikus feketén és fehéren kívül van piros, lila, rózsaszín, kék, bézs, valamint terepmintás is.

Hirdetés