Közepesen szerelhető mobil a Pixel 5a 5G

A kijelző-egység viszonylag könnyen kiemelhető, az akkumulátorcsere sem bonyolult, viszont a Type-C csatlakozó cseréje egy komolyabb műveletnek számít.

Egy érdekes mobil bemutatója után nem sokkal meg szoktak érkezni az első szétszedős videók is, nem volt ez másképp a Google Pixel 5a 5G esetén sem, és ami meglepő lehet, hogy bizonyos szempontból elég könnyen szerelhető a készülék. A plasztik hátlap ugyanis az eszköz keretét, szerkezeti alapját adja, így aztán a kijelző felől lehet megindítani a munkát, és ha a kijelző-egységet kompletten tudjuk cserélni, akkor mindössze pár perces műveletről van szó, és még a szelfikamerát sem integrálták bele, a kameralyuk itt tényleg csak egy lyuk a panelen.

Odabent nagy, fekete, grafén-alapú réteg takarja és szigeteli a 4680 mAh kapacitású akkumulátort és az alaplap egy részét. Sok csavar kitekerése után távolítható el az alaplapon lévő fém burkolat, ami az értesítési ledet is tartalmazza, ezután jöhet ki az akkumulátor, ami bele van ragasztva a helyére, így viszonylag nagy küzdelem eltávolítani a helyéről, de a megfelelő eszköz segítségével természetesen megoldható. Ezután egyesével ki tudnak jönni a hátlapi kamerák, majd a 3,5 milliméteres jack csatlakozó (ezen van beázás-indikátor is), és néhány további csatlakozó eltávolítása után egyben kijön az alaplap, és csak ezután cserélhető a Type-C csatlakozó, tehát ez egy viszonylag nehéz műveletnek számít. 5/10-esre értékelte a PBKreviews a termék általános szerelhetőségét, de valószínűleg minden mobilszervizes boldog lenne, ha ennél bonyolultabb telefonnal nem kellene dolgoznia.

Előzmények

Hirdetés