Középkategóriás, androidos Nokia telefonról bukkantak fel információk

Az nem csak pletyka, hogy a Nokia visszatér az okostelefonos piacra, az MWC-n nekünk is megerősítették. Azonban hogy mikor, mivel, hogyan, mennyiért történik ez meg, azt egyelőre homály fedi, de még az idén bemutatkozhatnak az új Nokiák. Ha pedig nem 2016-ban, akkor a 2017-es barcelonai kiállításon mindenképpen ott lesznek, a Symbian rendszerű okostelefonok Európában nagyon népszerűek voltak, ezen a piacon van esélye a Nokiának, hogy újra felépítse magát.


[+]

Az egyelőre D1C néven létező, középkategóriás, Android 7.0-ra épülő okostelefont a Geekbench adatbázisa buktatta le. Ebből ugyan nem sok derül ki, de azt tudni lehet, hogy egy Qualcomm Snapdragon 430-as chipsetet kap, amely egy relatív friss fejlesztésű modul (ez került a Xiaomi Redmi 3s-be), valamint 3GB RAM-ot.


[+]

Érdemes tudni, hogy ez a Nokia azért messze nem ugyanaz lesz, mint amilyen a Nokia valamikor volt. Úgy tudni, hogy egy relatív kis létszámú munkacsoport foglalkozik a megmaradt Nokián belül a telefonos üzletág újragyúrásával, a korábbiakkal ellentétben pedig a legtöbb, ezzel kapcsolatos tevékenységet kiszervezik. A gyártást valószínűleg a Foxconn végzi, a Nokia a nevet, a koncepciót, némi marketinget és több-kevesebb fejlesztési erőforrást vonhat be.

A D1C csak egyike lehet az érkező Nokia okostelefonoknak, a finnek három-négy új termékkel indulnának (újra) a piacon.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Nokia

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés